Savanţii au descoperit noi anticorpi capabili să lupte eficient contra virusului HIV
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hiv
hiv

Câţiva noi anticorpi deosebit de puternici, capabili să lupte eficient contra virusului HIV, au fost identificaţi de cercetătorii americani, deschizând astfel noi perspective pentru obţinerea unui vaccin contra maladiei SIDA.

Însă marea variabilitate a virusului HIV, cauzată de multiplele şi rapidele mutaţii ale sale, îi permit acestui virus să scape în majoritatea cazurilor, anticorpii produşi de persoanele infectate fiind incapabili să-l neutralizeze.

Cei 17 anticorpi identificaţi recent au fost izolaţi pornind de la eşantioane prelevate de la patru pacienţi seropozitivi care beneficiau de o puternică apărare imunitară contra virusului HIV.

Cei mai mulţi dintre aceşti noi anticorpi sunt de 10 ori mai puternici comparativ cu alţi anticorpi recent descrişi (PG9, PG16 şi VRC01) în cadrul cercetărilor din domeniul vaccinărilor, au explicat autorii acestui studiu, savanţii de la Scripps Research Institute, din oraşul californian La Jolla.

Anumite combinaţii între aceşti anticorpi realizează un nivel favorabil de protecţie contra unui procent mare din totalul variantelor virusului HIV.

Medicii cred că un vaccin capabil să împiedice infectarea cu virusul HIV va trebui să înveţe sistemul imunitar să producă acest gen de anticorpi puternici, înainte de expunerea la acest agent patogen.

SIDA a ucis peste 30 de milioane de persoane în lume, de la identificarea bolii, în anul 1981. Aproape 34 de milioane de persoane trăiesc în prezent fiind infectate cu virusul HIV, potrivit estimărilor ONUSIDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel