Sautée de mazăre cu mentă și somon. Rețeta sănătoasă recomandată de nutriționistul Cori Grămescu
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Dacă vrei să te bucuri de o masă sănătoasă, mai ales dacă vrei să pierzi și câteva kilograme, această rețetă de sautée de mazăre cu mentă și somon, recomandată de Cori Grămescu, este fix ce îți trebuie.

Sautée de mazăre cu mentă și somon

"O idee de prânz super #yumm – sautée de mazăre cu mentă și somon.

Ingrediente: câteva crenguțe de mentă; 400 de g de mazăre extra-fină congelată;ulei de măsline; 2 bucăți de somon sau păstrăv somonat; salată iceberg; oțet de zmeură.

Preparare: Se pun 4-5 crengi de mentă bine spălate se pun la fiert împreună cu 400 de g de mazăre extra-fină congelată. Când mazărea se înmoaie, se scot boabele în sită și se înlătură frunzele de mentă. Se sotează boabele de mazăre în 10 g ulei de măsline, 5 linguri de apă și se adaugă la final mentă proaspăt tocată. Se asezonează cu sare de mare și zeamă de lămâie iar medalioanele de somon se gătesc pe hârtie pergament la cuptor. O porție înseamnă un medalion de somon și 8 linguri de sautée de mazăre, împreună cu o garnitură de salată iceberg asezonată cu sare, piper alb și oțet de zmeură", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Pizza de dietă

"Idee de cină: Pizza cu blat de conopidă și legume cu bresaola. Această rețetă este absolut delicioasă și ușor de făcut. Avem nevoie de 10 buchețele prefierte de conopidă bine scurse de apă, 3 linguri de quinoa fiartă la abur, din conservă, 4 linguri fulgi de drojdie inactivă, 2 linguri parmezan ras și un ou. Se mixează toate ingredientele în procesatorul de mâncare până se obține o pastă pe care apoi o întindem în tavă pe hârtie pergament. O coacem la cuptorul gata încins la 160 de grade, timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenește pe margini și devine aurie.

Cât se coace blatul, într-o tigaie înaltă înăbușim cu un puf de ulei, ceapă, ardei, zuchinni și ciuperci, toate tăiate mărunt și condimentate cu sare, piper și fulgi de chilli, până se gătesc al dente. Tragem separat la tigaie tot cu un puf de ulei roșii cherry tăiate jumătăți cu 2-3 căței de usturoi tăiați grosier, oregano uscat și frunze de busuioc. Când blatul de conopidă este copt, adăugăm toppingul de legume: începem cu roșiile cherry coapte, apoi adăugăm o lingură de fulgi de drojdie inactivă, apoi legumele sotate și, la final, o mână de ruccola și felii de bresaola de vită. Este absolut delicioasă și răcoritoare combinația! Din rețetă ies aproximativ 4 porții", a mai scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel