Data publicării:

Şase morţi şi un dispărut în urma viiturilor înregistrate într-un parc naţional din Kenya

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Şase persoane au murit şi una este în continuare dată dispărută după ce un grup de turişti a fost măturat de viituri în Parcul naţional Hell's Gate din Kenya, a informat luni Serviciul pentru fauna sălbatică din această ţară, citat de AFP.

"Au fost descoperite şase cadavre ale victimelor viiturilor şi un turist este încă dat dispărut", a indicat luni pe Twitter Kenyan Wildlife Service (KWS), care gestionează acest celebru parc, cunoscut drept locaţie de filmare pentru filmul "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life".

"Operaţiunile de căutare continuă pe măsură ce contactăm rudele victimelor pentru a le împărtăşi detaliile acestui trist incident", a adăugat aceeaşi sursă.

Incidentul s-a produs duminică în Rift Valley, la nord-vest de capitala Nairobi, a informat Kenya Wildlife Service (KWS) pe contul său de Twitter.

Duminică, cinci turişti din Kenya, un turist străin a cărui naţionalitate nu a fost specificată şi ghidul lor local au fost măturaţi de viituri în timp ce străbăteau pe jos defileul Ol Jorowa, din partea de sud a parcului, într-un grup de 13 persoane.

Doi dintre cei şase supravieţuitori au alertat responsabilii parcului.

Potrivit Reuters, KWS a precizat că defileul parcului a fost închis publicului duminică după acest incident.

Defileul este predispus la formarea de viituri, mai mulţi turişti pierzându-şi viaţa în astfel de incidente în ultimii ani. În 2012, spre exemplu, inundaţiile au ucis şapte persoane dintr-un grup organizat de biserică, aflat în excursie în defileu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel