Șase ani de închisoare pentru Berlusconi. Cerere grea în procesul Ruby-Ter
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei
Parchetul din Milano a cerut șase ani de închisoare pentru Silvio Berlusconi, acuzat că și-a plătit martorii să spună minciuni despre petrecerile din Arcore și nu numai.

„Silvio Berlusconi trebuie condamnat la șase ani de închisoare” pentru corupție în acte judiciare. Cu această cerere, procurorul din Milano Luca Gaglio a încheiat îndelungatul rechizitoriu al procesului Ruby Ter care se desfășoară în fața instanței din Milano. Sentința este așteptată în luna septembrie, potrivit Milano Today.

Acuzațiile împotriva lui Berlusconi și Karima El Mahroug

Acuzațiile pentru fostul premier și lider al Forza Italia sunt de corupție în acte judiciare în procesul din dosarul Ruby.

După cum a raportat Ansa, procurorul adjunct și procurorul principal au cerut în peste 25 de sentințe de condamnare, inclusiv cele ale lui Silvio Berlusconi și Karima El Mahroug, printre care se numără și numele senatoarei Maria Rosaria Rossi, acuzată de mărturie mincinoasă iar pentru alte 20 de femei, foste invitate la „petrecerile elegante” din Arcore care erau organizate de către Berlusconi, s-au cerut pedepse de până la 5 ani.

Confiscarea a milioane de euro și despăgubiri pentru fotul premier

Procurorul din Milano a cerut ca fostului premier să i se aplice confiscarea a 10 milioane, drept „preț al corupției”. În ceea ce o priveste pe Karima El Mahroug, s-a cerut confiscarea a 5 milioane de euro drept „preț al infracțiunii”.

Comentariul avocatului lui Berlusconi

La rândul său, avocatul lui Berlusconi a comentat cererea procurorilor: „Nu sunt surprins – a spus avocatul Federico Cecconi reporterilor – acesta este un proces în care Parchetul continuă de ani de zile cu această abordare acuzatoare și avem solide argumente pentru a ajunge la achitare, infracțiunea nu există, tot ceea ce a fost contestat este negat”.

„Cheltuielile compulsive” ale Karimei El Mahroug și banii lui Berlusconi

Iată ce a spus procurorul din Milano în timpul rechizitoriului procesului: „Sutele de mii de euro pe care le-a cheltuit Karima i-au fost livrate, prin avocatul ei Luca Giuliante, de către Berlusconi; ea nu putea cheltui mai mult decât atât, mai mult decât atât era doar aruncarea banilor pe fereastră. În acel moment suferea de o adevărată constrângere de a cheltui ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel