Ingrediente:
- frunze de varză acră sau murată, cât mai multe și cât mai mari
- 1 ceapă mare tocată fin
- 1 morcov răzuit sau tocat mărunt
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- sare și piper după gust
- apă sau supă de legume, pentru fierbere
Pentru umplutură:
- 1 ceapă mare tocată fin
- 1 cățel de usturoi tocat fin
- 1 cană de orez
- 1 cană de linte fiartă
- 1 cană de ciuperci tocate mărunt
- 1/2 cană de nucă tocată
- 1/4 cană de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- o linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
- o linguriță de boia de ardei dulce
Cum se prepară
Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele pentru umplutură: ceapă, usturoi, orez, linte, ciuperci, nucă, ulei de măsline, cimbru, boia de ardei dulce, sare și piper. Ajustează condimentele după gust.
Fierbe frunzele de varză în apă clocotită timp de aproximativ 5 minute sau până când devin puțin moi. Scurge-le și lasă-le să se răcească. Îndepărtează cu grijă partea tare a nervurilor frunzelor de varză.
Într-un vas mare și adânc, încinge uleiul de măsline și călește ceapa și morcovul până devin moi. Adaugă boia de ardei dulce, sare și piper după gust. Ia de pe foc și lasă amestecul să se răcească puțin. Pune puțină umplutură pe fiecare frunză de varză, apoi rulează pentru a forma sarmalele.
Într-o oală sau tigaie adâncă, așază sarmalele strâns una lângă alta, apoi acoperă-le cu apă sau supă de legume. Fierbe la foc mic timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când sarmalele sunt moi și umplutura este gătită complet.
Servește sarmalele calde.
Aceste sarmale de post sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la varianta tradițională, fiind pline de gust și savoare. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Rabla Clasic și Rabla Plus. Neculaescu (AFM): Banii pentru mașini clasice, în scădere / Cât primești dacă îți cumperi o mașină electrică
- Când vor scădea prețurile locuințelor din România și marea modificare din Noua Casă. Nancu (FNGCIMM) vine cu o veste excelentă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”