Sarea roz de Himalaya este catalogată ca fiind un aliment minune, mulţi considerând că ar fi cea mai pură sare din lume. Este extrasă din cea de-a doua cea mai mare mină de sare din lume, Khewra Salt Mine, aflată în Pakistan, la aproximativ 300 km de lanţul Himalaya, 160 km de Islamabad, capitala ţării, şi 260 kilometri de Lahore. Mult timp necunoascută publicului larg, a devenit populară la începutul acestui secol, acum fiind comercializată pe tot globul.
În 2003, agenţia de protecţia consumatorului bavareză a analizat mostre de sare de Himalaya vândute în magazinele din Germania, descoperind cel puţin 10 minerale diferite în componenţa ei, în plus faţă de clorura de sodiu. Culoarea rozalie a ei este dată de oxidul de fier din ea.
Proprietăţile miraculoase ale ei s-ar trage de la faptul că, în urmă cu circa 200 de milioane de ani îin urma, în zona respectivă erau straturi de sare de mare cristalizată acoperite de lavă. Fiind păstrate în acest mediu curat, neatins, care a fost înconjurat de zăpadă şi gheaţă pentru o perioadă atât de îndelungată, sarea a fost protejată de poluarea din zilele de astăzi.
Citește și: Fructe de cătină, beneficii. Tratează HEPATITA şi PSORIAZISUL, combate STRESUL, întăreşte INIMA
Printre beneficiile pe care consumul sării de Himalaya le-ar aduce organismului se numără menţinerea unui nivelul optim al zahărului în sânge, prevenirea deshidratării, a durerilor musculare, a apariţiei calculilor biliari şi renali, a bolilor cardiovasculare şi a celor ce afectează aparatul respirator.
De asemenea, ar ajuta la întărirea oaselor, la scăderea tensiunii arteriale şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a sănătăţii sistemului vascular. Totodată, sarea de Himalaya are rolul de a optimiza funcţiile plămânilor şi de a reda calitatea somnului. Nu în ultimul rând, comercianţii afirmă că acest condiment ar creşte libidoul, ar reduce semnele îmbătrânirii, ar menţine un echilibru optim al PH-ului în organism şi ar ajuta la curăţarea organismului de metale grele.
Ca orice aliment minune, preţul sării de Himalaya este piperat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol