Sărbătorile pot fi stresante pentru câinele tău. Iată ce poți face pentru a avea un patruped relaxat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Animalele noastre de companie pot deveni la fel de stresate ca noi în timpul sărbătorilor de iarnă. 

Întrunirile, petrecerile și mesele de Crăciun pot fi un prilej de bucurie pentru orice membru al familiei, însă nu și pentru câinele tău. Forfota sărbătorilor poate provoca stres și anxietate pentru animalele de companie, mai ales dacă aveți o gospodărie plină de oaspeți sau persoane noi, scrie CNN

Persoanele nefamiliare, zgomotele puternice și mediile noi pot provoca anxietate patrupedelor, potrivit The American Kennel Club. Câinii pot experimenta, de asemenea, anxietate de separare de membrii familiei lor. Este bine de reținut că planurile de vacanță ar trebui să includă și animalul de companie, fără a-l lăsa singur acasă. 

”Este normal să ne așteptăm la o schimbare în comportamentul câinilor sau pisicilor noastre în această perioadă a anului”, a spus dr. Jose Arce, președintele Asociației Americane de Medicină Veterinară. „Și este important să recunoaștem unele dintre semnele de anxietate, astfel încât să putem face ceva în privința asta”.

Te-ar mai putea interesa și: O tânără a rămas fără breton după ce a dormit cu porcușorul ei de guineea. „Doar l-a ros” - VIDEO

Primele semne ale stresului la animale

Gâfâitul, respirația într-un ritm alert, agresivitatea, lătratul excesiv, salivatul, distrugerea obiectelor și accidentele în casă pot fi toate semne de anxietate. La fel și neliniștea, și nu mâncatul haotic. Acordați atenție limbajului corpului. De exemplu, un câine care își trage urechile înapoi sau își arată albul ochilor poate indica frică. Acest comportament ar putea avea loc la un eveniment unic sau poate semnala o problemă pe termen mai lung care necesită o vizită la un medic veterinar, potrivit veterinarilor și comportamentaliștilor care au vorbit cu CNN.

Cel mai important lucru pe care stăpânii de câini îl pot face este să se asigure că animalul lor de companie are un loc unde se poate relaxa dacă vizitatorii și fețele necunoscute devin copleșitoare. 

”Fie că sărbătorești singur sau cu o familie numeroasă, este important să oferi animalelor de companie un loc sigur și liniștit, astfel încât să poată scăpa de emoție”, a spus Arce.

Citește și: Dormi cu animalul de companie? Iată ce efecte are asupra sănătății!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel