Şapte persoane rănite şi zeci de clădiri afectate în urma seismului produs în largul insulei Bali
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Şapte persoane au fost rănite şi zeci de clădiri au suferit pagube în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,0 produs marţi dimineaţa în largul insulei Bali din Indonezia, a declarat o sursă oficială, relatează Xinhua.

'Toate persoanele rănite sunt locuitori din Bali', a declarat şeful secţiei operaţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă, I Made Rentin, adăugând că nu au existat răniţi în rândul turiştilor străini.

'Turiştii s-au grăbit să iasă din hoteluri în timpul seismului, oamenii au ieşit din clădiri', a mai spus Made, care a precizat că seismul nu a condus la evacuări.

Oficialul a afirmat că 44 de clădiri, între care temple, un hotel, şcoli, case, spitale şi un magazin au suferit pagube în urma cutremurului. 

Cursele pe aeroportul internaţional din Bali nu a fost afectate şi toate activităţile au revenit la normal, a spus el.

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami, însă a fost resimţit pe insulele învecinate Lombok şi Java, a indicat Agenţia de meteorologie şi geofizică din Indonezia.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel