Data publicării:

Șapte mari incendii de vegetație, observate în România, din avion: "Nu erau cursuri de apă care să asigure intervenții". FOTO

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp

Pilotul Cezar Osiceanu a fotografiat mai multe incendii de vegetație care au avut loc în ultimele ore în România. 

Osiceanu spune că nu erau cursuri de apă care să ajute la o eventuală intervenție.

"Azi am numărat nu mai puțin de 7 incendii mari de vegetație localizate în zona Olteniei de pana la raul Olt venind dinspre Timișoara. În niciuna din zonele de incendiu nu erau cursuri de apă care să asigure eventuale interventii," a transmis pilotul Cezar Osiceanu pentru DCNews. 

Iată fotografiile:

2. -imagine fara descriere- (incendiu-de-vegetatie-din-avion-3_11171100.jpg)

3. -imagine fara descriere- (incendiu-vegetatie-din-avion-1_04834300.jpg)

Incendiile de vegetație, o mare problemă în România în ultima săptămână

 

În ultima perioadă, odată cu încălzirea bruscă a vremii, în România au avut loc mai multe incendii de vegetație, unele dovedindu-se foarte periculoase. Astfel, în Bălteni, a ars în această săptămână o suprafață de vegetație uscată de 4 hectare, flăcările amenințând chiar un depozit de butelii Butan Gas. 

Un alt incendiu major a avut loc în județul Alba: peste 80 de hectare, din care peste jumătate litieră de pădure, au ars în urma unui incendiu de vegetaţie uscată produs joi în localitatea Vurpăr, pentru localizarea şi lichidarea acestuia acţionând zeci de pompieri militari şi localnici.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, timp de mai multe ore s-a acţionat joi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care se manifesta în Vurpăr, comuna Vinţu de Jos, cu pericol de propagare la un cămin cultural, o biserică şi locuinţe.

Au intervenit 26 de pompieri militari, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, aceştia fiind sprijiniţi de 20 de localnici şi personal SVSU, precum şi de 3 tehnicieni silvici.

"Au fost realizate culoare de demineralizare în jurul suprafeţei afectate. La momentul de faţă mai există mici focare în interiorul zonei arse. Nu mai există pericol de propagare. SVSU Vinţu de Jos va rămâne în supraveghere. Au ars aproximativ 83 de hectare, din care 45 de hectare litieră de pădure, fără propagare la coronament", au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel