Șapte condimente care te ajută să slăbești: consumă-le regulat, iar rezultatele te vor bucura
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Șapte condimente care te ajută să slăbești -  consumă-le regulat, iar rezultatele te vor bucura. Sursa - pixabay.com
Șapte condimente care te ajută să slăbești - consumă-le regulat, iar rezultatele te vor bucura. Sursa - pixabay.com
Condimentele fac mâncărurile mai gustoase și un efect benefic asupra funcționării  organismului, îmbunătățesc digestia și ne ajută să slăbim.

Pentru cei care doresc să slăbească, următoarele condimente vor fi deosebit de eficiente. 

Ardeiul Cayenne conține capsaicin, care accelerează metabolismul și susține pierderea în greutate. Ca rezultat, organismul arde mai multe celule adipoase. În plus, ardeiul cayenne reduce și apetitul, ceea ce ajută la menținerea unui deficit de calorii în organism. 

Turmericul este eficient și pentru pierderea în greutate. Conține curcumină, care nu numai că ajută la arderea grăsimilor, dar are și proprietăți antiinflamatorii puternice. Oamenii de știință de la Milano au efectuat un experiment care a implicat 44 de persoane care au consumat curcumină de două ori pe zi timp de o lună. Drept urmare, toți au scăpat de excesul de celule adipoase - unii dintre subiecți au pierdut 5% din grăsime. 

Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte insecte: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte

Și Ghimbirul are proprietăți pentru pierderea în greutate. În medicina tradițională chineză, ghimbirul este folosit pentru a trata multe afecțiuni. Stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. 

Schinduful (denumirea științifică - Trigonella foenum-graecum), mai este numit și fân grecesc ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și reduce apetitul. 

Suplimentele pentru pierderea în greutate folosesc adesea extract de boabe de cafea verde. Unele dintre beneficiile sale includ controlul aportului de alimente, reducerea apetitului și reglarea zahărului din sânge. Utilizarea boabelor de cafea verde ajută la reducerea indicelui de masă corporală și la reducerea grăsimii abdominale.

Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere: ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata

 

Piperul negru conține piperina. Suplimentele cu piperină ajută la reducerea apetitului și suprimă formarea celulelor adipoase. 

O altă plantă folosită pe scară largă în medicina chineză este ginsengul. Studiile au arătat că consumul de ginseng de două ori pe zi, timp de opt săptămâni, a dus la o scădere în greutate vizibilă la subiecți și la îmbunătățirea semnificativă a funcției intestinale. 

 

BONUS. Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic: aflați care sunt acestea

 

Beneficiile legumelor și fructelor crude sunt cunoscute de toată lumea, dar unele dintre ele devin și mai bune după fierbere sau coacere.

Temperatura ridicată le amplifică calitățile benefice și le crește valoarea nutritivă.

Iată șase astfel de produse

Roșiile fierte sau coapte conțin mai mult licopen, care este un antioxidant puternic și un agent anticancerigen. La roșiile prelucrate termic, această substanță devine mai mare și se absoarbe mai bine de organism. Iar vitaminele, conținute în roșii, sunt rezistente la căldură.

Sfecla roșie coaptă sau fiartă nu este inferioară sfeclei crude, în ceea ce privesc beneficiile. Vitaminele și microelementele utile din compoziția ei se păstrează și după tratamentul termic. Iar flavonoidele și antocianinele sunt absorbite și mai bine.


Ai o conservă de ton în cămară? Prepară niște chifteluțe delicioase și sănătoase

Usturoi. După prăjire sau fiebere, vitamina C din usturoi este distrusă, dar se formează alicina. Aceasta este o substanță unică care are proprietăți antibacteriene. Usturoiul prăjit este singura sursă naturală de alicină.

Morcovii fierți au cu 30% mai mulți antioxidanți decât cei cruzi. Morcovii, ca și roșiile, conțin licopen, care devine mai mult după tratamentul termic. Licopenul este util pentru vedere și protecție împotriva radiațiilor. Beta-carotenul este eliberat în morcovi doar după tratamentul termic.

Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă

Merele coapte conțin puțin mai puține vitamine decât cele crude, dar au mult mai multă pectină. Această substanță protejează celulele de îmbătrânire, luptă împotriva celulelor canceroase și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Prin urmare, uneori este util să coaceți sau să conservați merele și nu doar să le mâncați crude.

În spanacul prelucrat termic, substanțele utile nu doar că nu dispar, dar sunt și mai ușor absorbite. Spanacul este bun pentru digestie și pentru sistemul nervos. Acest aliment este bogat în vitamina B6, care este mai bine absorbită de organism după ce prelucrăm termic spanacul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel