Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine. În Marțea Albă, există câteva tradiții care sunt respectate de români. Ce nu trebuie să faci în această zi.

Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine. Marți, în Săptămâna Luminată, au loc uscarea și sfărâmarea Sfântului Agneț, sfințit în cadrul Liturghiei Sfântului Vasile din Sfânta și Marea Joi, din Săptămâna Patimilor.

Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine. Al doilea Agneț este uscat și sfărâmat după o rânduiala specială. După ce este sfărâmat, este așezat într-un chivot pe Sfânta Masă din Altar. Acest Agneț este folosit de-a lungul întregului an pentru împărtașirea bolnavilor sau a celor care nu pot merge la biserică din motive bine întemeiate.

Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine. Marţea din Săptămâna Luminată se mai numeşte şi Marţea Albă şi este impusă drept zi nelucrătoare. Nu se spală, nu se calcă, nu se face curat.

Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine. Marți, în Săptămâna Luminată, oamenii nu ar trebui să lucreze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel