Săptămâna Europeană a Mobilității, la Sibiu. Concursuri cu premii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sibiu
Sibiu
Săptămâna Europeană a Mobilităţii va fi marcată anul acesta la Sibiu prin concursuri cu premii, prin închiderea temporară pentru traficul auto a unor zone din oraş precum şi prin activităţi recreative (ateliere pentru copii, scurte recitaluri de chitară, demonstraţii de dans)

Municipiului Sibiu participă la Săptămâna Europeană a Mobilităţii, în perioada 16-23 septembrie, iar în zilele de 22 şi 23 septembrie va marca Ziua Internaţională fără maşini.

Ediția din 2017

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a amintit că anul trecut sibienii au apreciat eliberarea pieţelor centrale de maşini.

"Ediţia de anul trecut a fost un succes şi am fost impresionată de răspunsul sibienilor care au apreciat eliberarea pieţelor centrale de maşini. De aceea, extindem la această ediţie activităţile şi ca amploare şi ca durată. Îi invit pe sibieni să participe în număr cât mai mare la activităţile pe care le pregătim, dar şi la concursul cu bicicleta sau trotineta", a declarat Astrid Fodor, citată în comunicatul municipalității.

Zone închise

Zone din centrul oraşului vor fi închise traficului auto în zilele de 22 şi 23 septembrie: Piaţa Mică şi Piaţa Huet, zona Pieţei Schiller şi strada Arhivelor, Strada Centumvirilor. Circulaţia pe străzile Tipografilor şi Timotei Popovici va rămâne deschisă.

În aceste zone temporar pietonale vor fi organizate diferite activităţi, precum testare de trotinete în Piaţa Mică (proiect al unei firme ce comercializează articole sportive care va pune la dispoziţie trotinetele), ateliere de creaţie pentru copii în Piaţa Schiller, organizate de Teatrul Gong etc.

Mini-recitaluri de chitară

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 22 septembrie, în Piaţa Mică şi în Piaţa Schiller, vor avea loc mini-recitaluri de chitară din seria "Pune mâna pe chitară", în Piaţa Huet balerinii Teatrului de Balet Sibiu vor fi din nou prezenţi pentru o "Invitaţie la dans", iar strada Centumvirilor se va transforma într-o promenadă de care sibienii se pot bucura fără a avea grija maşinilor.

Concurs cu premii

Sibienii care utilizează bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport se pot înscrie la un concurs cu premii constând în biciclete.

Concursul se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie, sibienii fiind invitaţi să facă o plimbare cu bicicleta sau trotineta pe parcursul căreia să atingă cel puţin cinci obiective din următoarele opt locaţii stabilite: Biserica Fortificată din Guşteriţa (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi (strada Reconstrucţiei), Parcul Ştrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piaţa Mare), Teatrul Gong, Grădina Zoologică Sibiu şi Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului.

Persoanele care vor utiliza bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport în zilele de 22 şi 23 septembrie vor putea intra gratuit la Zoo Sibiu, în Muzeul Astra şi la spectacolele de la ora 11 susţinute la Teatrul Gong, în 22 şi 23 septembrie. Pe mijloacele de transport public, în zilele menţionate, toţi călătorii vor circula gratuit în intervalul orar 8-20. De asemenea, un centru de închirieri biciclete va oferi gratuitate în cele două zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel