Sandvişul care poate fi consumat şi după trei ani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Armata americană a dezvoltat o nouă modalitate de a hrăni soldaţii şi totodată de a le furniza energie . Este vorba despre un sandviş care combate bacteriile şi nu se alterează timp de doi sau trei ani.

Autor: Anca Murgoci

Hrana soldaţilor a fost dintotdeaua o provocare. Ei au nevoie de o hrană pe care să o pregătească rapid, care să le dea aportul caloric necesar şi care să nu se altereze uşor. De regulă, soldaţii americani consumă hrană ambalată în vid. Singura problemă este faptul că acest tip de mâncare nu este deloc apetisant pentru ei.

Potrivit BBC, armata americană a îmbunătăţit meniul soldaţilor cu un sandviş hi-tech. Astfel, un om de ştiinţă francez a coordonat echipa care a lucrat la crearea acestui aliment. Prima dată a reuşit să controleze nivelul umidităţii care apare în orice sandviş. Apoi, a fost controlat şi procesul de alterare al alimentelor (fără apă, bacteriile nu se înmulţesc). Ştim că un sandviş fără apă ar fi necomestibil. Aşa că cercetătorii s-au inspirat în proiectul lor de o tehnică de conservare din care se fac gemurile şi dulceţurile.

De asemenea, experţii au găsit o soluţie care fereşte sandvişul de bacterii. Se păstrează în punga cu mâncare un pliculeţ cu rugină care absoarbe umezeala şi împiedică oxidarea. Sandvişul rămâne proaspăt şi gustos timp de trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel