România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 sep, 09:43
Sancțiuni dure împotriva Belarusului. Se prevede Legea Magnitsky
Pe fondul represiunilor din Belarus, Marea Britanie prevede sancțiuni dure împotriva oficialilor de la Minsk.

Marea Britanie planifică sancțiuni în stilul „Magnitsky” împotriva oficialilor din Belarus. Dominic Raab anunță o mișcare împotriva celor responsabili pentru rezultatul trucat al alegerilor și pentru suprimarea protestelor. 

 

Realegerea lui Lukashenko, nelegitimă

 

Secretarul de stat pentru Afaceri Externe, Dominic Raab, a declarat joi că va introduce sancțiunile împreună cu SUA și Canada, reiterând că alegerile lui Lukashenko din 9 august ar fi fost nelegitime.

Eforturile Uniunii Europene de a impune sancțiuni au fost întârziate din cauza refuzului Republicii Cipru de a aproba această acțiune, cu excepția cazului în care sunt impuse sancțiuni Turciei într-o dispută separată privind drepturile de foraj în estul Mediteranei. Întârzierea a fost o umilință a eforturilor Uniunii Europene de a proiecta o politică externă coerentă.

Dominic Raab le-a spus parlamentarilor: „Nu acceptăm rezultatele acestor alegeri trucate. În al doilea rând, condamnăm represiunile desfășurate împotriva poporului bielorus ”, potrivit TheGuardian

 

Ce prevede Legea Magnitsky

 

Legea Magnitsky este o lege care a fost aprobată de Congresul SUA și promulgată de către președintele Barack Obama în decembrie 2012. Aceasta a vizat pedepsirea oficialilor ruși responsabili de moartea contabilului fiscal rus Serghei Magnitski într-o închisoare din Moscova.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro