Sancțiuni dure împotriva Belarusului. Se prevede Legea Magnitsky
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Pe fondul represiunilor din Belarus, Marea Britanie prevede sancțiuni dure împotriva oficialilor de la Minsk.

Marea Britanie planifică sancțiuni în stilul „Magnitsky” împotriva oficialilor din Belarus. Dominic Raab anunță o mișcare împotriva celor responsabili pentru rezultatul trucat al alegerilor și pentru suprimarea protestelor. 

 

Realegerea lui Lukashenko, nelegitimă

Secretarul de stat pentru Afaceri Externe, Dominic Raab, a declarat joi că va introduce sancțiunile împreună cu SUA și Canada, reiterând că alegerile lui Lukashenko din 9 august ar fi fost nelegitime.

Eforturile Uniunii Europene de a impune sancțiuni au fost întârziate din cauza refuzului Republicii Cipru de a aproba această acțiune, cu excepția cazului în care sunt impuse sancțiuni Turciei într-o dispută separată privind drepturile de foraj în estul Mediteranei. Întârzierea a fost o umilință a eforturilor Uniunii Europene de a proiecta o politică externă coerentă.

Dominic Raab le-a spus parlamentarilor: „Nu acceptăm rezultatele acestor alegeri trucate. În al doilea rând, condamnăm represiunile desfășurate împotriva poporului bielorus ”, potrivit TheGuardian

Ce prevede Legea Magnitsky

Legea Magnitsky este o lege care a fost aprobată de Congresul SUA și promulgată de către președintele Barack Obama în decembrie 2012. Aceasta a vizat pedepsirea oficialilor ruși responsabili de moartea contabilului fiscal rus Serghei Magnitski într-o închisoare din Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel