Data publicării:

Sancțiuni SUA pentru Rusia. Putin, reacție

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Noua rundă de sancțiuni americane propuse de SUA este o dovadă a luptei interne care continuă în Statele Unite, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin în cadrul sesiunii anuale televizate de întrebări și răspunsuri, pentru a 15-a oară de la accederea sa la putere în 2000, potrivit Reuters.

Senatul SUA a votat miercuri cu o majoritate absolută noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupusa ingerință a acestei țări în campania electorală prezidențială americană în 2016, acest proiect de sancțiuni fiind destinat să-l împiedice pe președintele Donald Trump să relaxeze unilateral presiunea asupra Moscovei.

"Dacă nu ar fi fost Crimeea, nu ar fi existat alte probleme, ar fi venit cu orice altceva", a declarat Putin, citat de TASS. SUA duc o politică de descurajare a Rusiei, a adăugat el.

Putin a afirmat că Rusia va elimina sancțiunile impuse de ea Occidentului numai dacă Occidentul va ridica la rândul său sancțiunile. Atunci când va decide asupra extinderii sancțiunilor, Rusia va lua în considerare atitudinea țărilor care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, a insistat președintele rus, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel