Sănătatea mintală a olandezilor s-a deteriorat în timpul pandemiei (sondaj)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sănătatea mintală a olandezilor s-a deteriorat în timpul pandemiei (sondaj)
Sănătatea mintală a olandezilor s-a deteriorat în timpul pandemiei (sondaj)
Proporţia olandezilor cu probleme de sănătate mintală a crescut în timpul pandemiei de coronavirus, ajungând la cel mai înalt punct de când a început un sondaj la nivel naţional acum 20 de ani, relatează vineri DPA. 

Cincisprezece la sută din populaţia în vârstă de 12 ani şi peste a avut probleme mintale în prima jumătate a anului 2021, a anunţat vineri agenţia de statistici CBS a Ţărilor de Jos.

Situaţia, mai gravă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani

Situaţia a fost mai gravă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, dintre care un sfert au declarat că s-au simţit bolnavi mintal. Sondajul s-a bazat pe întrebări despre tristeţe, nervozitate, deprimare, calm şi fericire. Aproximativ 10.000 de persoane au fost intervievate.

Sănătatea mintală a olandezilor s-a deteriorat semnificativ

Comparativ cu sondajele din 2019, sănătatea mintală a olandezilor s-a deteriorat semnificativ. În 2020, un sfert dintre oameni au spus că se simt singuri mai des decât înainte. Sentimentele precum frica, tristeţea şi stresul de asemenea au apărut mult mai des decât înainte de pandemie, conform Agerpres.

Sănătatea mintală s-a deteriorat în Franța lui Macron. 59% din oameni suferă de tulburări de somn 

Efectele pandemiei provoacă în continuare probleme majore de sănătate mintală în rândul populaţiei, potrivit unui sondaj recent, informează DPA.

Circa 13% dintre persoanele care au participat la sondaj au arătat semne de depresie, în timp ce 19% suferă de anxietate, iar 59% de tulburări de somn, au anunţat vineri autorităţile sanitare franceze. Circa 9% dintre cei intervievaţi s-au confruntat cu gânduri suicidare. Cu toate acestea, proporţia persoanelor cu tulburări de somn şi depresie a scăzut în comparaţie cu un sondaj similar realizat în aprilie.

Per ansamblu, 80% dintre participanţi s-au declarat mulţumiţi de calitatea vieţii, o scădere de 4% de la începutul pandemiei. Rata noilor infectări a încetinit în Franţa cu excepţia teritoriilor de peste mări, unde numărul cazurilor este în creştere. În Guadelupa şi Martinica, clinicile sunt supraaglomerate, iar numărul deceselor este în creştere, potrivit autorităţilor.

Un procent de 69,5% dintre francezi au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, iar 59,3% sunt vaccinaţi cu schema completă. Ratele de vaccinare continuă să crească în rândul personalului din spitale şi centrelor de îngrijire, care riscă să-şi piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel