Sănătatea elevilor, în atenția Guvernului. Protocol între Ministerul Educaţiei şi cel al Sportului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi cel al Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, au semnat un protocol de colaborare privind programul 'Biomotric' - un instrument de sondare în timp real a stării de sănătate somatică a elevilor şi a perspectivelor de evoluţie a performanţei sportive.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului, colaborarea dintre cele două ministere are în vedere dezvoltarea unei platforme digitale populată cu seturi de date - actualizate la intervale precise - referitoare la parametrii antropometrici şi biomotrici ai elevilor.

'Programul Biomotric va permite o bună cunoaştere a evoluţiei elevilor noştri, în parametri care privesc starea de sănătate ori condiţia fizică a acestora. Şcoala este un mediu de dezvoltare armonioasă a viitorilor adulţi, iar datele culese ne vor ajuta să conturăm politici eficiente în domeniul educaţiei şi al sănătăţii lor', a precizat ministrul Educaţiei.

[citeste si]

Ministrul Tineretului şi Sportului a subliniat că programul respectiv reprezintă un prim pas necesar pentru a ne cunoaşte mai bine ca naţiune, pentru a şti cât de sănătoşi suntem, în ce valori biofizice şi biologice ne încadrăm.

Platforma va fi dezvoltată de Institutul Naţional de Cercetare Sportivă (INCS) şi va fi folosită ca instrument de sondare în timp real a stării de sănătate somatică a elevilor din România şi a perspectivelor de evoluţie a performanţei sportive. De asemenea, ea conectează profesorii de educaţie fizică din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel