Samsung se va distanța de Apple pe piața smartphone-urilor în 2013
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
apple-vs-samsung
apple-vs-samsung

Samsung va continua să domine piața smartphone-urilor și se va distanța de Apple, principalul competitor, în acest an datorită gamei mai diversificate de produse, urmând să ajungă la o cotă de piață de aproximativ 33%, arată o estimare a companiei de cercetare de piața Strategy Analytics.

Conform Reuters, specialiștii de la Strategy Ananlytics consideră că Apple ar putea să atragă clienți din rândul utilizatorilor Samsung cu un iPhone mai ieftin, aplicând metoda iPad Mini.

Vânzările de smartphone-uri la nivel mondial vor crește cu 27% în acest an, la 875 milioane unități, după o creștere puternică de 41% în 2012. Încetinirea este determinată de saturarea unor piețe cheie precum economiile dezvoltate din America de Nord, Europa de Vest și Asia.

Samsung Electronics ar trebui să livreze 290 milioane de smartphone-uri în acest an, în urcare cu 35% de la nivelul de 215 milioane unități estimat pentru 2012, potrivit Strategy Analytics.

Vânzările Apple ar urma să crească totodată cu 33%, la 180 milioane de smartphone-uri.

Astfel, cota de piață a Samsung va urca de la 31% la 33%, în timp ce Apple va ocupa 21% din piață, față de 20% anul trecut.

În timp ce Samsung propune o gamă variată de smartphone-uri, acoperind toate segmentele de preț, cu o diversitate largă în privința dotărilor, mărimii ecranului și designului, Apple mizează în mod tradițional pe un singur model iPhone, fiecare generație nouă înlocuind-o pe cea anterioară, care devine mai accesibilă ca preț.

Unii analiști speculează că Apple ar putea prezenta în această vară un posibil "iPhone Mini", pentru a atrage utilizatorii care nu își permit smartphone-ul de vârf al companiei, însă Strategy Analytics consideră că o variantă mai ieftină a smartphone-ului ar putea sosi abia în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel