Samsung, aplicaţie care transformă mişcarea ochilor în cuvinte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Samsung îi ajută pe utilizatori să vorbească cu privirea.

Aplicaţia „Tallk”, creată de un startup spaniol, este capabilă să transforme mişcările ochilor în cuvinte, iar Samsung a decis să adapteze softul pentru tabletele Galaxy Tab, care se transformă astfel în vocea utilizatorului.

Tehnologia a fost dezvoltată de compania Irisbond din Spania şi poate fi utilă mai ales atunci când utilizatorul nu poate vorbi sau dacă are probleme cu corzile vocale. Firma oferă de mai mulţi ani un soft pentru controlarea calculatorului cu privirea, care începe să aibă multe aplicaţii în domeniul industrial.

Aplicaţia „Tallk” este o noutate pentru că foloseşte camera tabletei ca să localizeze pupilele şi anumite puncte ale feţei.

Cu ajutorul unui algoritm şi cu Inteligenţa Artificială, „Tallk” transformă privirile, aruncate pe tabletă, în cuvinte care sunt rostite apoi sub forma unor mesaje vocale.

Ajutor pentru persoanele cu ALS sau paralizie cerebrală

Aplicaţia îţi permite să adaugi propoziţii şi salvează expresiile uzuale. De asemenea, „Tallk” poate activa şi Bixby, asistentul virtual de la Samsung, prin care se pot controla aparatele din locuinţă, compatibile cu tehnologia Smartthings.

„Oferim o soluţie de comunicare pentru persoane care nu o pot face în mod autonom. Şi acest lucru completează oferta noastră de aplicaţii, care se pot instala şi la distanţă, online, în orice loc din lume”, explică Eduardo Jauregui - CEO Irisbond Spania.

Cercetările în acest domeniu au fost realizate în special pentru a ajuta persoanele care suferă de paralizie cerebrală sau de scleroză laterală amiotrofică, pe scurt ALS.

Fizicianul Stephen Hawking suferea de această boală şi la un moment dat avea nevoie de un calculator ca să comunice.

Aplicaţia „Tallk” a fost lansată pe Galaxy Store şi Play Store şi este compatibilă cu mai multe tablete de la Samsung, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel