Salvamontiștii l-au găsit acasă, dormind, pe bărbatul dispărut pe Postăvaru, după ore de căutări pe temperaturi sub zero grade
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Hermann Traub de la Pixabay
Imagine de Hermann Traub de la Pixabay
După ce au fost alertați de dispariția unui bărbat pe Postăvaru, salvamontiștii l-au căutat timp de câteva ore, pe temperaturi sub zero grade. Într-un final însă,  l-au găsit acasă, dormind fără griji.

Un bărbat a sunat la numărul unic de urgență 112, duminică, 24 octombrie, în jurul orei 22:00, pentru a anunța că prietenul său, cu care fusese pe munte, s-a întors să-și caute telefonul și nu a mai ajuns acasă. Salvamontiștii l-au căutat timp de câteva ore, pe temperaturi sub zero grade. L-au găsit acasă, dormind. 

Apelantul a explicat că au coborât împreună de la Cabana Postăvaru și, când au ajuns în dreptul stației inferioare a telescaunului Ruia, prietenul său și-a amintit că își pierduse telefonul pe drum. Acesta din urmă a decis să meargă înapoi și să-l caute. Au stabilit între timp că se vor reîntâlni în Poiana Braşov, dar bărbatul plecat în căutarea telefonului nu a mai apărut.

„O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a plecat imediat în căutarea lui, dat fiind faptul că, la acel moment, temperatura era foarte scăzută, înregistrându-se -1 grad Celsius”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.   

S-au alăturat ulterior echipei și un jandarm montan, un angajat din cadrul Poliției și echipa suport a Salvamont. Timp de patru ore, salvatorii l-au căutat pe bărbat pe mai multe trasee turistice și de biciclete, transmite Adevărul.

Între timp însă, el s-a întors acasă și s-a pus să doarmă. 

Caz similar, în luna august, în Prahova. După trei zile de căutări disperate, salvamontiștii au aflat că turistul căutat era... acasă

Un turist rătăcit între Piatra Arsă și Sinaia a fost găsit, după trei zile de căutări disperate, acasă. „Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere...”, spuneau salvamontiștii.

Turistul a dispărut într-o sâmbătă, în luna august a.c., pe traseul Piciorul Pietrei Arse. Acesta a sunat sâmbătă seară, după ora 21:20, anunţând că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, declarase şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

În contextul în care anterior s-au mai desfăşurat misiuni de căutare a unor turişti care au coborât de pe munte înainte de a ajunge salvamontiştii la ei, salvatorii au făcut un apel către bărbat să îi contacteze, în situaţia în care a reuşit să coboare.

La căutările tânărului de 36 de ani rătăcit au participat 18 salvamontiști din Prahova, Sinaia și Bușteni, șase pompieri și trei jandarmi.

„După trei zile de căutari, zi și noapte, de la apelul de urgență lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale și financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să își pornească telefonul și astfel să aflăm că el se afla bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere...”, a anunțat Serviciul Naţional Salvamont. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel