Salome Zourabichvili, președinta Georgiei, vizită în România. Va fi primită de Klaus Iohannis
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Salome Zourabichvili  Foto: Twitter
Salome Zourabichvili Foto: Twitter
Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi marți, 11 octombrie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în țara noastră la invitația Președintelui României.

Vizita Președintelui Salome Zourabichvili la București are loc în context aniversar, anul acesta România și Georgia marcând 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice.

Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Salome Zourabichvili se vor concentra pe evoluțiile și transformările recente la nivel regional și internațional, în special modificarea profundă a mediului de securitate al regiunii Mării Negre, pe fondul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

De asemenea, vor fi abordate deciziile luate la Summitul NATO de la Madrid, cu relevanță pe acest spațiu, și respectiv la Consiliul European din iunie de la Bruxelles referitoare la perspectiva europeană a Georgiei.

Discuțiile cu Președintele Salome Zourabichvili vor mai viza modalitățile concrete de creștere a conectivității între România și Georgia, cu valorificarea potențialului de tranzit între Europa și Asia al celor două țări, în planul transporturilor, energiei și contactelor interumane.

La finalul convorbirilor, cei doi Președinți vor semna Declarația comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Georgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel