Data publicării:

Salina Praid, în vizorul turiștilor

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Numărul turiştilor care au vizitat Salina Praid, în primele cinci luni ale anului, a crescut faţă de aceeaşi perioadă a lui 2018, doar în minivacanţa de Rusaliile Catolice înregistrându-se peste 10.000 de coborâri în subteran.

Alegeri prezidentiale 2024

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat că în primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate aproape 188.000 de coborâri în subteran, în vreme ce în aceeaşi perioadă a anului 2018 numărul a fost de aproape 166.000 de coborâri.

În opinia lui Seprodi Zoltan, creşterea de circa 22.000 de coborâri în subteran se datorează acordării tichetelor de vacanţă, care le facilitează oamenilor petrecerea concediului în zone turistice din ţară.

Potrivit sursei citate, în perioada 7-11 iunie, când a fost minivacanţa de Rusaliile Catolice, iar în Harghita au venit foarte mulţi oaspeţi cu ocazia pelerinajului de la Şumuleu Ciuc, s-au înregistrat 10.079 de coborâri în subteranul salinei.

Pentru a face faţă tuturor solicitărilor, a fost prelungit programul de vizitare şi s-a suplimentat şi numărul de autobuze care transportă turiştii până la galeria de vizitare.

Se așteaptă un nou val de turiști



Directorul Salinei Praid se aşteaptă ca interesul pentru vizitarea acestui obiectiv să fie ridicat şi în acest weekend, cu ocazia minivacanţei de Rusaliile Ortodoxe, existând intenţia să se deschidă şi ştrandul cu apă sărată din localitate, investiţie a Societăţii Naţionale a Sării.

Turiştii care coboară în galeria de vizitare a Salinei Praid, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

Cei care preferă drumeţiile în natură au posibilitatea să meargă în apropierea comunei Praid, la "Muntele de Sare", o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România. 

Vezi și: Investiţie de un milion de euro la Salina Praid 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel