În total, 32 de persoane din unsprezece state americane au fost afectate de această epidemie ale cărei simptome au fost constatate între 8 şi 31 octombrie octombrie. Treisprezece dintre ele au fost spitalizate, a precizat agenţia federală Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), relatează miercuri AFP.
Două provincii din Canada, Ontario şi Quebec sunt, de asemenea, afectate de epidemie. "18 cazuri de infecţii cu E. coli au făcut obiectul unei anchete, marţi, trei în Ontario şi cincisprezece în Quebec, au indicat autorităţile sanitare canadiene într-un comunicat separat. Aceste persoane au fost contaminate la mijlocul lunii octombrie şi la începutul lunii noiembrie. "În prezent nu există nicio dovadă care să sugereze că locuitorii din alte zone ale Canadei sunt afectaţi de acest focar", au adăugat autorităţile.
Nu a fost înregistrat niciun deces în acest stadiu al epidemiei
Deşi nu a fost înregistrat niciun deces în acest stadiu al epidemiei, nici în Statele Unite, nici în Canada, printr-o decizie rară autorităţile americane au solicitat "consumatorilor americani să nu mănânce salată şi distribuitorilor precum şi restaurantelor să nu servească sau să vândă salată până când nu vor fi disponibile mai multe informaţii despre această epidemie".
CDC precizează că acest tip de E. coli este diferit de cel care a provocat decesul a cinci persoane în primăvară în Statele Unite. Autorităţile americane şi canadiene estimează însă că tulpina acestei noi epidemii este aceeaşi cu cea din decembrie 2017. Acest lucru sugerează că ar putea exista o sursă recurentă de contaminare", au subliniat autorităţile canadiene.
Recomandările de marţi se aplică tuturor tipurilor şi diferitelor forme de utilizare ale salatei verzi
De asemenea, frigiderele şi suprafeţele care au intrat în contact cu salata contaminată trebuie să fie dezinfectate. E. coli este o bacterie care trăieşte în mod natural în intestinele bovinelor, păsărilor şi a altor animale. Fructele şi legumele proaspete care au intrat în contact cu excremente infectate de animale sunt o sursă frecventă de contaminare. Contaminarea salatei poate avea loc în magazinele alimentare, în frigidere sau pe alte suprafeţe prin contactul cu bacterii dăunătoare din carne, păsări de curte, peşte sau fructe de mare crude.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Prof. univ. dr. Mircea Duțu, semnal de alarmă asupra reformării profesiei juridice: Robotul a participat la admiterea în magistratură și a trecut cu brio / video