Salată neobișnuită și foarte gustoasă, făcută din doar trei ingrediente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Salată neobișnuită și foarte gustoasă, făcută din doar trei ingrediente. Sursa - Pexels
Salată neobișnuită și foarte gustoasă, făcută din doar trei ingrediente. Sursa - Pexels
Cu siguranță nu ați gustat niciodată o astfel de salată.

Se prepară rapid și ușor, deoarece nu trebuie să prăjiți sau să fierbeți nimic.

 

Ingrediente:

batoane surimi  - 200 grame,
castraveți proaspeți - 2 bucăți,
fasole roșie - 1 cutie,
usturoi - 2-3 căței,
maioneză, sare, piper - după gust.


Prepararea salatei


Tăiați batoanele surimi și castraveții într-un bol. Deschideți cutia de fasole, scurgeți tot lichidul din ea și adăugați boabele în bolul cu castraveți și batoanele de surimi.

Unt, preparat în casă: este mai gustos și mai delicat decât cel cumpărat de la supermarket

Se condimentează totul cu usturoi trecut prin presă și maioneză. Adăugați puțină sare și piper, după gust. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini   

Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor,  iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pui - 4 bucăți,

cartofi - 12 bucăți,

brânză - 500 de grame,

maioneză sau smântână - 150 de grame,

2 - cepe,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare și piper după gust.

Cum se prepară rețeta   

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă.  Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie
 

Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.

 

BONUS. Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă

Dacă ai nevoie de o rețetă rapidă și super delicioasă, tartă savuroasă cu ardei, cartofi și brânză afumată este, cu siguranță, cea mai potrivită.

Această tartă va fi pe placul întregii familii. În plus, pregătirea ei durează doar 15 minute.  

Ingredientele pe care trebuie să le folosim pentru această rețetă sunt:

220 grame brânză afumată,

50 ml ulei de măsline,

jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei galben,

30 grame de parmezan,

4 - 5 cartofi,

1 cățel de usturoi,

sare și piper, 

un rulou de foietaj.

Atenție: din cantitatea de ingrediente de mai sus puteți prepara patru porții.

 

Procedura de preparare a tartei 

 

În primul rând, trebuie să curățăm cartofii de coajă și să-i tăiem în felii de aproximativ 1 centimetru.  Apoi  curățăm ardeii, îndepărtând cotorul și semințele. Ardeii trebuie feliați și ei.

Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată

Punem pe foc o tigaie, în care adăugăm ulei, legumele feliate și cățelul de usturoi. Gătim, la foc mediu,  aproximativ 20 de minute, amestecând mereu cu o lingură. După cele 20 de minute, legumele se condimentează cu piper și sare.

Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta 

Opriți focul. Scoateți cățelul de usturoi și lăsați legumele să se răcească la temperatura camerei.

Între timp luam aluatul foietaj  și îl așezăm într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Aveți grijă să ridicați aluatul la margini  și, cu o furculiță, găuriți fundul aluatului.

Acum nu ne mai rămâne decât să punem în tava cu aluat legumele preparate anterior. Deasupra legumelor așezăm feliile de brână afumată. Aducem marginile aluatului spre interior pentru a crea un fel de bordură.

Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata

Dăm tava într-un cuptor încins în prealabil și coace tarta, circa 15 - 20 de minute, la o temperatura de 200 de grade. După ce este gata, o puteți servi rece sau caldă. Este delicioasă oricum. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel