Data publicării:
Salată Malaga, rețeta. Mixul sățios de cartofi, pește, ouă...
Salata Malaga poate reprezenta o masă excelentă. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
- 2 cartofi
- 1 portocală
- 2 ouă
- 1 fir de ceapă verde
- 150 g cod
- o mână de măsline negre
- ulei de măsline
- oțet
- sare
- chives (cepșoară) - opțional
Cum se prepară
Cartofii se fierb în coajă. Se scot și se lasă la răcit. Se curăță de coajă. Ouăle se fierb 10 minute. Se curăță de coajă și se dau deoparte. Codul se gătește după preferințe. Poate fi fiert sau prăjit. Cartofii se taie în bucăți potrivite, potrivit retete.unica.ro. Ouăle se taie în sferturi.
Într-un castron se adaugă cartofii și ouăle. Se taie ceapa verde felii și se adaugă și ea în castron. Portocala se decojește. Se îndepărtează pielița albă. Pulpe se taie în bucăți mici și se adaugă în castron, peste cartofi. Se adaugă în salată și măslinele negre. Codul se dezosează, se taie bucăți mari și se adaugă în salată.
Separat se pregătește un dressing amestecând ulei de măsline, oțet și sare într-un castron mic. Dressingul se adaugă peste salată și se amestecă. Salata se servește cu chives tocat și piper proaspăt râșnit.
Bonus: English Breakfast. Rețeta faimoasă de mic dejun englezesc
Ingrediente
6 felii de bacon
3-5 ciuperci
1 roșie mare
1 ceapă mică
250 g fasole fiartă
2 ouă
4 felii de pâine
unt
ulei
verdeață (ceapă verde si mărar)
sare, piper, oregano
praf de usturoi
1 frunză de dafin
Cum se prepară
Facem câteva tăieturi mici pe două părți ale cârnăciorilor. Tăiem ciupercile felii sau jumătăți. Tăiem două felii de roșie, iar restul legumei o tăiem cubulețe. Tăiem ceapa și verdețurile. Prăjim fără ulei baconul, pe ambele părți, până devine auriu, porivit retetesivedete.ro.
Prăjim pe rând cârnăciorii, apoi, pe ambele părți roșiile rondele cu sare și oregano, ciupercile cu puțină sare, dar fără a le amesteca. Separat călim ceapa tăiată până se rumenește ușor, apoi adăugăm roșiile cubulețe și peste un minut adăugăm fasolea, sare și piper după gust și o frunză de dafin. Amestecăm și lăsăm sub capac pentru circa 5 minute.
Puteți prăji ouăle, așa încât gălbenușul să rămână moale. Într-o ceașcă mai mare, umplută pe jumătate cu apă, puneți puțină sare și spargeți un ou. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1 minut (în funcție de puterea aparatului veți avea nevoie de plus-minus 20 de secunde). Scoateți atent oul din apă și așezați-l pe un prosop din hârtie.
Pâinea o puteți prăji în tigaie cu unt sau în toaster, apoi ungeți, încă fierbinte, cu unt și decorați cu mărar. E timpul să aranjați preparatele pe platou și să-l serviți celor dragi cu o ceașcă cu ceai (cu lapte – așa cum îl beau englezii) sau, de ce nu, cu un pahar de bere.
Citește și:
Cel mai sănătos mic dejun. Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața pentru a nu te îngrășa
Nutriţionistul Michael Mosley recomandă ouă la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.
Acesta consideră că obiceiul de a începe ziua cu ouă este cheia pentru pierderea în greutate. Mai mult decât atât, ouăle pot fi preparate în orice fel. Specialistul a explicat beneficiile ouălor printr-un conţinut ridicat de proteine, vitamina B şi seleniu şi a dat asigurări că produsul nu creşte nivelul de colesterol din sânge, scrie Rador. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News