Data publicării:
Salată ireal de gustoasă, plină de vitamine și foarte sățioasă
Această salată este gustoasă și sățioasă. Este perfectă pentru o cină sănătoasă și rapidă.
Pentru această salată veți avea nevoie de:
500 grame de varză albă,
2 morcovi,
200 grame de țelină,
2 mere,
200 ml iaurt natural,
sare și piper după gust,
3 căței de usturoi.
Cum se face salata
Varza se toacă fin. Morcovul se curăță și se dă prin răzătoarea fină, iar țelina și mărul prin răzătoarea grosieră. Amestecați bine toate legumele.
Într-un bol amestecați iaurtul simplu cu usturoiul pisat, sarea și piperul. Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Pentru ca aromele legumelor să se îmbine perfect cu sosul, salata trebuie păstrată la frigider timp de o oră. Este grozavă și pentru cei care sunt la dietă, deoarece nu conține maioneză și carbohidrați rapizi. Poftă bună!
BONUS. Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute
Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii. Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.
Ingrediente:
file de pui - 300 grame,
pasta de tomate - 2 linguri,
ciuperci - 250 de grame,
smântână - 50 de grame,
verdeață după gust,
cașcaval tare - 30 de grame,
paste - 100 de grame,
sare și piper după gust.
Prepararea rețetei
Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.
Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.
Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute.
Cum se păstrează zaharul ca să nu se întărească: poate rezista și 8 ani
Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!
BONUS. Carne de pui, înăbușită în borcan. O rețetă ușoară pentru o cină senzațională
Carnea de pui este un produs popular în bucătărie. Unora le place carnea friptă, unii o preferă fiartă, iar altora - înăbușită. Există sute de rețete pentru a găti această carne delicioasă și fragedă.
Vă prezentăm un mod original de a pregăti carnea de pui. Pentru a face acest fel de mâncare uimitor, veți avea nevoie de un borcan obișnuit de sticlă și carne de pui. Încercați rețeta, deoarece o să vă placă rezultatul.
Ingrediente:
un pui,
boia, sare, piper negru, praf de usturoi uscat - după gust,
ceapă - 3 bucăți,
frunze de dafin - 3 bucăți.
Prepararea
Puiul se spală și se porționează. Dacă ați cumpărat separat pulpe de pui, aripi și ciocănele nu trebuie să le tăiați.
Scoateți pielea, dar nu o aruncați. Puneți carnea de pui într-un castron și frecați-o cu sare, piper, boia și praf de usturoi uscat. Lăsați carnea la marinat 20-30 de minute.
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca
În timp ce puiul se marinează, spălați un borcan de sticlă de 3 litri și ștergeți-l. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele. Transferați puiul în borcan, alternând un strat de ceapă cu un strat de carne. Adăugați frunzele de dafin. Deasupra, puneți pielea de pui.
Acoperiți gura borcanului cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul rece. Porniți cuptorul la 180 de grade și coaceți puiul aproximativ 1,5-2 ore.
Zeama rezultată poate fi folosită pentru a face o tocăniță de cartofi. Puiul parfumat la borcan este gata! Serviți carnea cu salată sau cu garnitura preferată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News