Data actualizării:
Data publicării:

Salată de vinete cu iaurt. Rețeta: Este cea mai bună!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook
Sursa foto colaj: Facebook

Salată de vinete cu iaurt? Da, este extraordinară. Deși nu te-ai fi așteptat, această rețetă va deveni rapid una dintre preferatele tale. 

Ingrediente

- sare
- 1 linguriţa menta uscată
- zeama de la o lămâie
- 1 căţel usturoi
- 1 lingură maioneză
- 200 ml iaurt grecesc
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară

Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presăraţi cu sare, apoi le lăsaţi cu un capac să se aburească pentru a se desface uşor. După ce le-aţi curăţat, le stropiţi cu zeamănde lămâie şi le lăsaţi în frigider peste noapte, într-o sită de plastic, scrie reteteunica.ro.

A doua zi, tocaţi vinetele mărunt, adăugaţi maioneză şi usturoiul tocat foarte mărunt, turnaţi uşor uleiul, frecând continuu, apoi adăugaţi iaurtul treptat. Asezonaţi cu sare, piper şi, eventual, zeamă de lămâie. Adăugaţi o linguriţa de mentă uscată.

Dacă în salata de vinete se adaugă 1-2 dovlecei fierţi și pasaţi ea devine mai fină și mai ușoară.

Vezi și: Salată de vinete cu ardei copţi. Cea mai ușoară rețetă. Este extrem de gustoasă!

Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Mai gustoasă decât varianta originală!

De asemenea, puteți încerca și salata de vinete arăbească.

Ingrediente

- 3-4 vinete mari
- 2 căţei usturoi
- o ceapă medie
- zeama unei lămâi
- 4 linguri sos tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g linguri iaurt grecesc
- 4-5 frunze de mentă
- 1/2 legătura pătrunjel
- 1/2 rodie, bobite
- sare
- piper

Cum se prepară

Coace bine vinetele și lasă-le acoperite într-un recipient. Apoi, curăţă-le şi lasă-le la scurs, presărate cu sare pentru 30-40 minute. Toacă bine vinetele şi amestecă-le cu usturoiul tocat mărunt, zeama de lămâie, pasta de susan, ceapa tocată mărunt, iaurtul grecesc, verdeţurile tocate mărunt şi rodia, potrivit retetepractice.ro. Potriveşte de sare şi piper şi lasă preparatul la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.

Serveşte salata de vinete cu puţin ulei de măsline şi boabe de rodie deasupra, cu chipsuri de pită sau pâine crocantă, ca aperitiv.

Vezi și: De ce să toci vinetele pentru salată cu un cuțit de lemn. Explicația simplă

Salată de vinete dietetică, rețeta nutriționistului Mihaela Bilic: Are o proprietate uluitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel