Ingrediente
3-4 vinete
2-3 gogoșari
2 linguri ulei de măsline
2 linguri cremă de brânză
2-3 fire ceapă verde
1 cățel de usturoi
sare
busuioc mentolat
Rețetă, preparare
Vinetele se coc, se curăță, se lasă la scurs și se toacă mărunt. Gogoșarii se spală, se curăță și se toacă în cubulețe mici. Se trag la tigaie în 2 linguri ulei de măsline, alături de un cățel de usturoi strivit, pentru un plus de aromă. Nu trebuie ținuți pe foc decât 1-2 minute, pentru a nu se pătrunde prea mult, ci a rămâne ușor al dente.
Peste vinetele scurse, răcite și tocate se adaugă gogoșarii trași la tigaie, împreună cu uleiul de măsline și se amestecă. Se adaugă crema de brânză, câteva frunze de busuioc mentolate, tocate mărunt, rondele mici de ceapă verde și se potrivește gustul cu sare, notează a1.ro. Este delicioasă salata de vinete cu gogoșari și cremă de brânză, mai ales servită cu felii de pâine rustică, prăjite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile
- Predoiu, prezent la o întâlnire crucială în Belgia. Pe masă e pactul care ne-ar putea duce complet în Schengen
- Vin ploile în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea până la finalul săptămânii / video
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Cele două zodii care vor da lovitura în luna mai
- Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- BANCUL ZILEI: Un ardelean ajunge în Germania...
- Atenționare pentru patru zodii: ”Țineți-vă bine până pe 9 iunie”
- Primăriile care au luat bani prin Programul Apă-Canal, în atenția Parchetului General. Președintele AFM, precizări /video