Data publicării:
Salată de ton cu roșii și ceapă. Ideea perfectă când nu ai timp de gătit. Este delicioasă!
Salata de ton cu roșii și ceapă este excelentă, mai ales când nu ai timp de gătit. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 500 g ton în ulei vegetal
- 7 roșii medii
- 2 cepe roșii mari
- 200 g măsline
- 1 lingura pastă de măsline
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură vin roșu
- sare grunjoasă
- piper negru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 rădăcină pătrunjel
Cum se prepară
Se desfac conservele, se scot bucățile de ton și se pun în sită să se scurgă de ulei. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu-și schimbe culoarea, scrie unica.ro. Separat, se prepară sosul. Se pun într-un bol sarea, zahărul, vinul roșu, oțetul balsamic, piperul, uleiul, rădăcina de pătrunjel rasă și pasta de măsline. Se bat bine și apoi se lasă câteva minute la rece.
Se curăță ceapa și roșiile, se spală și se taie felii sau rondele fine. Se presară sare amestecându-se. Măslinele se taie felii și se presară printre bucățile de ton. Peste ton se pun roșiile și ceapa, se toarnă sosul și, la sfârșit, se adaugă pătrunjelul tăiat. Se amestecă și apoi se servește cu crutoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News