Data actualizării:
Data publicării:

Salată de ton cu ouă și ceapă. Rapidă și delicioasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay

Salata de ton cu ou și ceapă poate reprezenta un fel de mâncare absolut delicios și hrănitor. Und emai pui că este și sănătos. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 2 cepe roşii și 4 ouă
- 240 g ton bucăţi, în suc propriu
- câteva frunze de pătrunjel
- 1 lingură capperi
- oţet de vin alb
- ulei de măsline
- sare, piper

Cum se prepară

Fierbeţi ouăle într-o cantitate mare de apă şi puţină sare, pentru cca. 8-9 minute. Imediat ce s-au fiert, le lăsaţi la răcit sub jet de apă rece. Le decojiţi, le tăiaţi în două, iar fiecare jumătate în feliuţe, potrivit petitchef.ro.

Capperii, dacă sunt în sare, îi lăsaţi la desărat, schimbându-le apa de vreo două trei ori. Ceapa o tăiaţi solzijori fini. Dacă vi se pare cu miros prea puternic, o puteţi ţine în apă pentru câteva minute. Tonul îl scurgeţi bine de sucul în care a fost în conservă.

Asambalare salata: adăugaţi toate ingredientele cum vă vin la mână pe un platou. Asezonaţi cu sare şi piper. Stropiţi cu câteva picături de oţet de vin alb şi ulei de măsline. Şi nu uitaţi şi de pătrunjel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel