Salată de portocale și scorțișoară: mâncați gustos și asigurați-vă doza de vitamina C
Salata de portocale și scorțișoară este, cu siguranță, o soluție gustoasă pentru a servi acest fruct citric la sfârșitul unei mese copioase.
Simplu și rapid de preparat, salata include un nou ingredient: apa de floare de portocal, un lichid aromat obținut din distilarea florilor de portocal. Cea mai cunoscută utilizare a acestui produs este în bucătărie, în special în domeniul patiseriei.
Pentru a face apa de portocal va trebui să cumperi:
apă minerală - 500 ml,
floare de portocal uscată - 50 grame.
Pune florile într-un recipient și acoperă-le cu apa minerală. Se amestecă puțin și se acoperă recipientul cu o folie transparentă pentru ca apa să absoarbă aroma florilor. Pune recipientul pentru o zi într-un loc răcoros și întunecat. După 24 de ore, strecoară lichidul printr-o sită căptușită cu tifon sau o cârpă de bumbac.
Chikhirtma, supa perfectă pentru zilele reci de iarnă: rețeta georgiană
Lichidul obținut trebuie să se odihnească circa o oră, apoi se toarnă în borcane de sticlă, evident spălate și uscate bine. Borcanele cu apă de portocal se păstrează în frigider.
Salata de portocale și scorțișoară. Ingredientele de care ai nevoie
10 portocale suculente (8 pentru salata și 2 pentru suc),
scorțișoară măcinată - 2 linguri,
zahăr brun - 3 linguri,
apă de floare de portocal - 2 linguri,
zahăr pudră după gust.
Modul de preparare
Curăță 8 portocale, având grijă să îndepărtezi delicat partea albă de sub coajă. Portocalele curățate de coajă se taie felii subțiri. Aranjează-le frumos pe o farfurie.
Alte două portocale se stoc de suc, care se toarnă într-o cratiță. Se adaugă zaharul brun și apa de floare de portocal și se pune la fiert.
Cum să faci 9 litri de suc din 4 portocale: o rețetă simplă, ușoară și delicioasă
În aproximativ 10 minute veți obține un sirop gros. Oprește aragazul și lasă lichidul obținut să se răcească la temperatura camerei.
Lichidul rece se toarnă apoi peste feliile de portocale și se stropește cu scorțișoară măcinată. Salata se lasă în frigider pentru cel puțin 1 oră, pentru ca sucul să fie absorbit de feliile de portocală. Înainte de a fi servită pe masă, salata se decorează, dacă dorești, cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News