Data publicării:

Salată de pește afumat cu castraveți murați și maioneză. O rețetă de nota 10!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Salata de pește afumat cu castraveți murați și maioneză poate reprezenta o masă delicioasă.

Ingrediente

250 g de peşte afumat

500 g cartofi

200 g morcovi

200 g porumb dulce

50 g rădăcină de ţelină

3 linguri de maioneză

2 castraveţi muraţi

1 ceapă

Cum se prepară

Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb. De asemenea, cartofii se pot coace şi la cuptor. Boabele de porumb din conservă se storc de zeamă. Rădăcina de ţelină se fierbe la un loc cu morcovii. Peştele afumat se curăţă de piele şi de oase, potrivit gradinamea.ro. Se taie după aceea în bucăţi mici. De asemenea, le puteţi folosi şi crude, date prin răzătoare şi scurse de zeamă.

Legumele şi cu celelalte ingrediente se pun într-un vas, tăiate felii subţiri ori cubuleţe. Peste ele se pune maioneza. Se amestecă totul bine. Se condimentează cu sare şi piper. Salata se serveşte imediat ce este gata.

BONUS: Salată cu ton și ouă fierte. Cea mai delicioasă rețetă, după Sărbători

Ingrediente

1 conservă de ton
2-3 ouă fierte
1 salată verde
2 ardei grași
100 g boabe de porumb
1 castravete proaspăt
1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde
100 g măsline negre
100 g brânză de oi

Pentru dressing

100 ml oţet balsamic
100 ml ulei
100 ml vin alb
sare, piper, busuioc - după gust
1 linguriță zahăr

Cum se prepară

Salată cu ton și ouă fierte. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele, potrivit retete.unica.ro.

Salată cu ton și ouă fierte. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

Salată cu ton și ouă fierte. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

 

Image by stockking on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel