Data publicării:

Salată de pepene cu castraveți, gata în cinci minute

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Ai doar de câștigat dacă încerci cea mai răcoritoare salată a verii: salată de pepene cu castraveți, gata în cinci minute.

Alegeri prezidentiale 2024

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

350 g pepene roșu 

1/2 castravete 

50 g brânză feta

patru - cinci frunze de mentă/busuioc

1 lingură oțet balsamic

piper

Mod de preparare:


Taie pepenele, curăță-l de semințe și taie-l în triunghiuri mari. Curăță castravetele, apoi taie-l felii/cubulețe. Combină pepenele cu castravetele, adaugă piperul și amestecă. Deasupra pune brânză feta și frunzele de busuioc. Servește salata de pepene cu oțet balsamic, notează retetepractice.ro. Poftă bună!

Nutriționistul Mihaela Bilic: De ce putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic

 

În altă ordine de idei, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile cafelei.

„Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea. Mai nou, au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sânge care generează migrene

are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă

menține presiunea arterială și evită hipotensiunea din cauza caniculei și deshidratării”, a precizat, pe contul de Instagram, medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

„Putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 minute înainte de mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort”, a mai precizat Mihaela Bilic. 

„Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a conchis medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel