Salată de ouă cu avocado și porumb - Senzație în farfurie! Rețeta este extrem de simplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Ai încercat vreodată delicioasa salată de ouă cu avocado și porumb? Dacă, ar trebui să o faci. Iată rețeta.

Ingrediente

3 ouă fierte tari
1 avocado mare sau 2 mici
150 gr porumb boabe din conservă
sare
piper negru măcinat
zeamă de lămâie după gust
150 gr iaurt grecesc 2%
oregano uscat

Cum se prepară

Ouăle fierte tari în prealabil şi răcite le decojim şi la tăiem mai întâi în jumătăţi, apoi în cubuleţe şi le punem într-un castron. Tăiem avocado în jumătăţi, scoatem sâmburele şi îl tăiem cubuleţe cu ajutorul unui cuţit ascuţit, potrivit bucataras.ro. Îl stropim cu puţină zeamă de lămâie şi îl punem peste ouă. Adăugăm şi porumbul scurs, sare, piper, oregano şi iaurtul grecesc şi amestecăm salata. O acoperim şi o dăm la rece 10 minute, după care poate fi servită cu pâine prăjită.

Vezi și: Salată de ton cu porumb și ceapă. Rețetă simplă, gata în 10 minute

Cum îți seama dacă fructul de avocado este copt

În primul rând, un avocado copt are coajă de culoare verde închis spre negru. Evită să cumperi fructele cu coajă de culoare verde, pentru că acestea nu sunt încă foarte coapte, potrivit cumsa.ro.

Textura cojii este la fel de importantă. Aceasta trebuie să aibă o textură denivelată. Totodată, atunci când apeşi uşor pe coajă,  trebuie să fie tare. În cazul în care apeşi cu uşurinţă şi laşi urme în acel fruct, te sfătuim să îţi îndrepţi atenţia către altul deoarece acesta este mult prea copt, posibil să fie şi stricat.

Şi starea în care se află codiţa fructului este foarte importantă. Atunci când o mişti şi cade imediat, iar acel loc este verde, atunci ţii în mână un fruct copt, gata să fie mâncat. 

Trebuie să ştii că avocado care sunt un pic moi atunci când apeşi coaja se pot consuma chiar în acea zi, aşadar nu va mai trebuie să aştepţi dacă vrei să faci o salată sau un delicios guacamole.

Dacă vrei să cumperi avocado care nu este încă foarte copt şi să nu le mănânci imediat, atunci ar fi bine să le alegi pe cele cu coaja verde. 

Dacă vrei să mănânci doar jumătate de avocado şi nu vrei ca cealaltă jumătate să prindă culoarea neagră, ar fi bine să o ungi cu puţin suc de lămâie.

Vezi și: Salată de paste cu ton și legume. Rețeta foarte simplă dar gustoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel