Chiar dacă se întâmplă uneori să se taie icrele, nu te panica şi nici nu le arunca la gunoi, pentru că se pot repara. O metodă este să o luaţi de la capăt cu o porţie nouă de icre, dar mai mică, în care să înglobaţi pe rând şi icrele tăiate, scrie Realitatea.net.
Un alt truc folosit adesea de gospodine presupune frecarea unui gălbenuş fiert până când se face pastă. Mare atenţie, nu trebuie să puneți niciun pic de ulei în ou. Când şi-a schimbat consistenţa, se adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu. Puneţi o lingură din icrele tăiate în alt vas. Turnaţi câteva picături de apă fierbinte şi frecaţi mereu până se leagă. Apoi încorporaţi şi restul.
Salata tradiţională cu icre de crap, produs românesc recunoscut şi protejat în UE
Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Salată tradiţională cu icre de crap" în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG).
Această decizie vine după ce în luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Salată cu icre de ştiucă de Tulcea" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), scrie Agerpres.
Potrivit executivului comunitar, "Salata tradiţională cu icre de crap" este un produs obţinut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie. Produsul este disponibil în două variante: cu sau fără ceapă. "Salata tradiţională cu icre de crap" este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradiţional şi se caracterizează prin aspectul său, consistenţa sa, aroma şi gustul său.
Această nouă indicaţie se va alătura celor 1.760 de produse deja protejate la nivel european, a căror listă este disponibilă în baza de date a denumirilor şi înregistrărilor (DOOR). Citește mai mult AICI.
Rețetă salată de icre
Ingrediente
100 g griș
400 ml apă
50 g icre de crap
o jumătate de ceapă mică
zeama de la o jumătate de lămâie
200 ml ulei
sare după gust
Cum se prepară
Punem apa la fiert și adăugăm grișul, exact ca la griș cu lapte, fierbem pentru 5 minute. După ce a fiert amestecăm din când pentru a nu se face pojghiță, până se răcește. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Horoscop 29 aprilie - 5 mai cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o furtună săptămâna următoare
- BANCUL ZILEI: Sughițul...
- Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
- "Şi l-aţi omorât, în mod barbar, pe Ceauşescu". Dan Ciachir, moment de calmitate și ropote de aplauze: "A fost condamnat după propriul său Cod penal"
- Adrian Elicopter de Luptă, student la Academia de Poliție, după scandalul cu bătaia: Mi-am riscat poziția de student / Toți care mă acuză de violență fizică să nu uite că totul a început la Nuba
- Burduja a rupt gura târgului. Cum a venit să-și depună candidatura pentru Primăria Capitalei (FOTO+VIDEO)