Salată de căpşune cu portocale şi mentă. Desertul ușor și revigorant. Sosul este delicios!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Salata de căpșune cu portocale și mentă este un desert fresh, care se prepară foarte ușor.

Ingrediente

3 portocale
350 gr căpşune
2 linguri zahăr
2 fire mentă
1 linguriţă cu vârf amidon

Cum se prepară

Într-o crăticioară se stoarce sucul unei portocale. În suc se răzuieşte coaja de la 1/2 portocală. Celelalte două portocale se curăţă de coajă şi se scot feliile și pielița care le acoperă și se pun într-un bol, potrivit e-retete.ro. Ce va rămâne după ce aţi scos feliile storceti în crăticioară.

În crăticioară mai adăugaţi zahărul şi un fir de mentă şi fierbeţi la foc mic, timp de 5 minute, doar cât să se infuzeze sucul cu arome. Strecuraţi sucul şi puneţi-l la loc în crăticioară. Adăugaţi amidonul dizolvat într-o lingură de apă rece. Fierbeţi încă 1-2 minute, până simţit că sosul se îngroaşă un pic, cam ca un sirop. Veţi obţine cam 3/4 cană de sos. Lăsaţi sosul să se răcească complet.

Peste feliile de portocale tăiaţi căpşunele în patru. Turnaţi sosul răcit peste fructe. Adăugaţi restul de mentă tocată mărunt. Serviţi imediat sau păstraţi la frigider cel mult 2 ore, să se macereze fructele. Mai mult timp nu rezistă salata, căpşunile se înmoaie, se decolorează şi colorează sosul. Aşa că, dacă vreţi să serviţi salata mai târziu, pregătiţi sosul şi păstraţi-l la frigider separat de fructe. Le amestecaţi doar în momentul servirii.

Vezi și: Dietă rapidă după Paște. Slăbești ușor, fără sacrificii mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel