Salată de boeuf și ouă umplute. Anca Hâncu, rețete: Dacă procedăm așa, vom avea aperitive echilibrate
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Anca Hâncu
Anca Hâncu
Vreți să faceți salată de boeuf? Anca Hâncu, medic nutriționist, vă spune cum să o faceți cât mai sănătos. De asemenea, vă spune și cum să preparați ouă umplute.

”Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin.

La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", arată dr. Anca Hâncu într-un interviu pentru DC Medical.

Ouăle umplute dietetice

Și ouăle umplute pe pat de maioneză sunt o bombă calorică. Dar și ele pot fi transformate ușor în „diet”.

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului", arată nutriționistul.

Cum putem să procedăm cu salata de vinete, citiți pe DC Medical.

VEZI ȘI: Gutuile sunt ca un aliment-medicament pentru mai multe boli

Anca Hâncu, medic nutriționist, a vorbit despre un aliment-medicament.

Este vorba despre gutui, supranumite „merele aurii”. Gutuile au puține calorii și multe fibre. 

„Gutuile sunt ca un aliment-medicament pentru persoanele cu hipertensiune, pentru oamenii cu afecțiuni cardiace, pentru persoanele cu obezitate pentru că aceste fructe au multe fibre și stimulează sațietatea. După o gutuie, aceștia nu vor mai avea nevoie să mănânce nimic timp de două-trei ore. O gutuie este foarte bună și pentru persoanele cu astm bronșic, la cele în convalescență, după infecții virale. Oamenilor sănătoși, gutuile le aduc putere, vigoare, sunt un tonic și chiar stimulează potența”, a zis Anca Hâncu, medic nutriționist, la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel