Salată cu ciuperci, fasole și murături. O rețetă rapidă și sățioasă
Salata cu ciuperci, fasole și murături este delicioasă, foarte sățioasă și se prepară cât ai zice pește.
Produsele nu vor fi supuse unui tratament termic îndelungat. În plus, ciupercile proaspete prăjite pot fi înlocuite cu ciuperci din conservă.
Ingredientele de care ai nevoie:
conservă de fasole - 1 bucată,
ciuperci - 400 grame,
castraveți murați - 250 de grame,
ceapă - 3 bucăți,
morcov - 1 bucată,
ulei 50 ml,
usturoi - 1 căpățână,
sare și piper după gust.
Prepararea, pas cu pas
Puteți folosi atât fasole roșie, cât și fasole albă. Curățați ciupercile și tăiați-le felii subțiri. Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Morcovul se curăță și se dau prin răzătoare. Scurgeți lichidul din conserva de fasole. Tăiați castraveții murați fâșii.
Puneți o tigaie cu puțin ulei pe aragaz. Când, uleiul este încins, adăugați ciupercile și prăjiți-le ușor. la fel, procedați cu ceapa și morcovii.
Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Adăugați usturoiul pisat, Asezonați cu sare și piper. Dacă doriți, puteți stropi salata cu mărar și ceapă verde tocate mărunt.
De ce sunt utile mandarinele și de ce este periculos să le consumi în cantități mari
De asemenea, puteți prepara o salată de țelină cu nuci și brânză. Țelina este un produs foarte sănătos și gustos, are un gust îndrăzneț și distinct, încât merită să fie ingredientul principal într-o salată complexă.
Ingrediente:
nuci - un sfert de pahar,
gălbenuș de ou - 1 bucată,
usturoi - 1 cățel,
muștar de Dijon - 1 lingură,
sare - jumătate de linguriță,
piper negru proaspăt măcinat - un sfert de linguriță,
ulei de măsline - un sfert de pahar,
oțet - 3 linguri (poate fi înlocuit cu suc de lămâie),
tulpini de țelină - 2 bucăți,
brânză tare (de preferință pecorino) - 60 grame.
Prepararea, pas cu pas
Țelina și brânza se taie în felii subțiri. Usturoiul se dă prin răzătoarea fină. Nucile se prăjesc, amestecând din când în când, aproximativ 2 minute.
Nucile prăjite se pun pe o farfurie pentru a se răci la temperatura camerei. Când se răcesc, nucile se toacă grosier și se lasă deoparte.
Ți-a mai rămas șampanie de la petrecerea de Crăciun? Iată ce poți face cu ea. Două rețete delicioase
Gălbenușul de ou se bate cu usturoiul, muștarul de Dijon, sarea și piperul până se omogenizează. În timp ce mixați, turnați uleiul de măsline până când dressingul devine cremos. Adăugați oțet sau suc de lămâie și bateți din nou.
Pe un platou, așezați feliile de brânză și țelină, adăugați nucile și dressingul preparat. Serviți imediat salata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News