Data publicării:

Salata care va decora orice masă festivă: este sățioasă și gustoasă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Salata care va decora orice masă festivă - este sățioasă și gustoasă. Sursa - pixabay.com
Salata care va decora orice masă festivă - este sățioasă și gustoasă. Sursa - pixabay.com

Această salată este simplă, dar foarte gustoasă și sățioasă. Va decora cu adevărat orice masă festivă.  

Alegeri prezidentiale 2024

Se prepară cât se poate de simplu și din produse disponibile tuturor. Și cel mai important este că nu aveți nevoie de produse deosebit de scumpe.

Ingrediente:


ceapa - 1 bucată,
oțet 3% - 1 lingură,
carne afumată de pui - 150 grame,
ouă - 3 bucăți, 
cașcaval tare - 50 grame,
cartofi - 1-2 bucăți,
castraveți murați - 2,
maioneză - 6 linguri,
sare, piper - după gust.


Preparare

 


Este necesar să fierbeți cartofii și ouăle. 

Între timp, pregătiți ceapa: adăugați 0,5 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr, 2 lingurițe de oțet și un pahar cu apă. Se amestecă totul bine și se adaugă ceapa tăiată subțire în jumătăți de rondele și se lasă la marinat timp de 15 minute. Apoi scurgeți apa din ceapă și stoarceți-o de excesul de lichid. Nu este necesar să sărați, deoarece următoarele ingrediente sunt destul de sărate.

Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii  

Cartofii fierți se dau prin răzătoarea mare. Pe un platou facem primul strat de cartofi și îl ungem cu maioneză. Urmează castraveții murați feliați.  

Carnea se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa și cu o lingură de maioneză. Acesta va fi al treilea strat.  Deasupra se așeză felii de ouă fierte, care se acoperă și ele cu o plasă subțire de maioneză.

Vinete marinate, coapte pe grătar: sunt excelente și pentru cei care țin la siluetă

Ultimul strat este cașcavalul, dat prin răzătoare. Lăsați salata la frigider 30 de minute și apoi o puteți servi. Poți decora salata cu verdeața care vă place ce mai mult. Poftă bună!

  

BONUS: Ai o conservă de ton în cămară? Prepară niște chifteluțe delicioase și sănătoase

 

Pregătiți niște chiftele din ovăz cu ton, delicioase și sănătoase. Rețetă este economică, deoarece conține puține ingrediente. 

Aceste chiftele pot fi prăjite în tigaie sau coapte în cuptor. Pot fi savurate singure sau alături de o salată delicioasă.  

Desigur, puteți adăuga și niște dressing picant pentru o notă specială de savoare. Te întrebi cum să faci chiftele din fulgi de ovăz și ton? Descoperiți toți pașii pe care trebuie să-i urmați.

 

Ingrediente de care ai nevoie:

 

1 cană fulgi de ovăz,

1 cană de apă sau lapte,

1 ou,

sare si piper după gust,

200 de grame de ton,

½ cană coriandru tocat,

1 praf de usturoi pudră,

ulei.

 

Rețeta pas cu pas

 

Pentru a face rețeta de chiftele din fulgi de ovăz cu ton, înmuiați, mai întâi, fulgii de ovăz într-o cană de apă sau lapte timp de cel puțin 1 oră. De asemenea, îi puteți lăsa peste noapte la frigider.

Când timpul a trecut, veți observa că fulgii de ovăz au absorbit o mare parte din lichid și s-au transformat într-o pastă. Adăugați un praf de sare, piper și usturoi pudră și amestecați.


Înghețată parfumată din pepene galben, excelentă în zilele toride de vară

Se adaugă și tonul din conservă, care trebuie scurs, coriandrul tocat și un ou. Toate ingredientele se amestecă bine. Ar trebui să obțineți un aluat gros.

Cu mâinile curate și unse cu puțin ulei, luați câte puțină compoziție și formați chiftelele. Aveți grijă să nu fie prea groase.

Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă

Acum aveți două variante: fie le prăjiți în tigaie cu puțin ulei, pe ambele părți câte 2 minute, fie le coaceți în cuptor, la aproximativ 180°C, aproximativ 15 minute. Chiftele sunt gata. Le puteți servi alături de o salată salată proaspătă și dressing. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel