Salariul minim pe economie, subiectul discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Valoarea pe care o va avea salariul minim pe economie, din 2017, reprezintă singurul subiect ce va fi dezbătut în Consiliul Naţional Tripartit de luni, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

În plus, sindicatele au mai propus discuţii cu referire indirectă la salariul minim, precum o inventariere a problemelor de combatere a evaziunii fiscale pe piaţa muncii.

Sindicatele şi patronatele au avut săptămână trecută două întrevederi la Direcţia Dialog Social a Ministerului Muncii, pentru a discuta valoarea salariului minim pentru 2017.

Reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatelor nu au ajuns la un consens după cele două runde de discuţii şi au decis să meargă la reuniunea de luni a Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social cu "sume diferite", aşteptând şi o propunere din partea Guvernului.

Sindicatele au propus iniţial un salariu minim de 1.450 de lei, de la 1 ianuarie, iar în a doua întrevedere valoarea de 1.400 de lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel