Salariile se majorează cu 10% pentru acești români, de la 1 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O categorie de români va beneficia de o mărire de salariu cu 10%, începând cu 1 iunie 2023.

Vești bune pentru unii angajaţi! De la 1 iunie, mai mulţi români vor primi 10% în plus la salariu, informează avocatnet.ro. Concret, de această mărire vor beneficia bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare „Administrație”. 

S-a stabilit prin OUG nr.168/2022 cuantumul brut al salariilor de bază de funcție sau indemnizații lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, însă fără riscul de a se depăși valoarea nominală prevăzută pe 2022.

„Având în vedere faptul că, Legea-cadru nr.153/2017 a fost elaborată astfel încât, începând cu anul 2022 să fie aplicată în integralitatea sa, precum și în contextul elaborării unei noi legi a salarizării personalului bugetar ca urmare a încadrării în termenul prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență, apreciem că acordarea nivelului salariilor de bază pentru personalul încadrat pe funcțiile prevăzute în Anexa nr. VIII la nivelul valorii nominale prevăzute în legea-cadru.

Implică un impact bugetar nesemnificativ care nu va dezechilibra țintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va constitui un prim pas și o punte în sprijinul aplicării noii legislații care va reglementa salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public”, potrivit expunerii de motive a proiectului de ordonanță.

Noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public”, potrivit expunerii de motive a proiectului de ordonanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel