Data publicării:

Salariile magistraților. Horodniceanu (CSM): Procurorii și judecătorii din România au venituri mai mici față de cei din Europa / Riscul dacă ar scădea / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Daniel Horodniceanu, proaspăt vicepreședinte al Consiliului Suprem al Magistraturii, a vorbit despre salariile magistraților din România.

Daniel Horodniceanu, proaspătul vicepreședinte al Consiliului Suprem al Magistraturii, a fost invitatul Laurei Duță la emisiunea „Culisele Justiției“, la DC News, unde a vorbit despre salariile magistraților din România.

„Salariile magistraților români sunt printre salariile mici ale magistraților din Europa. Raportat la România, ele sunt mai mari, dar nu la fel de mari ca la celelalte autorități ale statului. Justiția, la fel ca autoritatea executivă și cea legislativă, face parte dintre cei autorități ale statului. În principiu, în legea unică de salarizare ne raportăm la această zonă de autoritate. Interdicțiile și incompatibilitățile de care vorbeam fac cumva să aducă o indemnizație mai mare decât cea de acum 20 de ani, de exemplu“, a explicat Daniel Horodniceanu.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Suprem al Magistraturii, scăderea veniturilor magistraților ar putea atrage după sine un exod al judecătorilor și procurorilor din sistem, lucru care s-a mai întâmplat în urmă cu două decenii:

„Atunci, indemnizațiile magistraților erau cu mult mai mici și au generat un exod al magistraților în funcție la acea dată către alte zone ale profesiilor juridice, precum avocatură sau notariat, a spus, la DC News, Daniel Horodniceanu, vicepreședinte CSM.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Pensiile de serviciu ale magistraților. Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM: Statul s-a răzgândit. E o chestiune puțin nedreaptă

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel