Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 5% din octombire
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
salariu
salariu

Printre vizitele oficialităţilor FMI, vești cutremurătoare din străinătate și tot felul de accidente, în sfârșit, o veste bună: Ministrul Finanțelor Publice intenționează să propună majorarea salariilor bugetarilor în trei tranșe, începând chiar din luna octombrie a acestui an.

Vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Adrian Niţu (PDL):

‘Comisia are un dialog pe această temă cu ministrul Finanţelor şi aceasta este propunerea. Celelalte două tranşe vor fi în 2012. Din moment ce nouă ni s-a comunicat această propunere înseamnă că în discuţiile cu FMI s-a ajuns la concluzia că există spaţiul fiscal necesar’, citat de Agerpress.

Se pare că tranșele de majorare vor fi de câte cinci procente. Sumele necesare pentru tranșa din octombrie vor fi prevăzute la rectificarea bugetară care va fi efectuată după plecarea misiunii FMI, la 1 august.

Reamintim că salariile bugetare au fost reduse cu 25% la mijlocul anului trecut, măsură încadrată în planul de austeritate pentru echilibrarea bugetului. Deși la începutul anului curent s-a produs o majorare de 15%, salariile de bază ale bugetarilor încă sunt cu 13,75% mai mici decât cele din vara lui 2010, din cauza bazei de raportare la care s-a aplicat majorarea.

Cu FMI-ul în coaste, Ministerul trebuie să aibă grijă ca această majorarea să se încadreze în coordonatele negociate cu organizația internațională privind deficitul bugetar și plafonul cheltuielilor de personal în 2011 și 2012, pentru a putea fi aplicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel