Salarii medici vs. parlamentari. Senatorul UDMR Laszlo Attila: Ne întrebam din ce ne vom crește copilul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorul UDMR Laszlo Attila a fost medic pediatru. A profesat doi ani, imediat dupa absolvirea UMF Cluj, la începutul anilor '90.

Acum este preşedinte al Comisiei de sănătate din Senat. Invitat la DC News, a fost întrebat dacă îi pare rău, în contextul creșterilor salariale din domeniul medical, că nu mai este în acest sistem.

"Nu îmi pare rău absolut de nimic, dar îmi pare bine că am reușit să contribui și eu la adoptarea unor modificări destul de interesante în sistemul de salarizare. La vremea respectivă, în anii '90 - le tot spun colegilor mai tineri - cu 13 gărzi, doi pediatri își puneau întrebarea: 'din ce ne vom crește copilul în luna următoare?'. Și soția mea este medic pediatru. La vremea respectivă, eram în situații ciudate când venea sfârșitul lunii și aveam copilul de un an pe care trebuia să-l creștem", a zis Laszlo Attila la interviurile DC News.

Un salariu de medic este de trei ori mai mare decât salariul unui parlamentar

Întrebat dacă nu simte un soi de "invidie", ținând cont că astăzi un salariu de medic este de trei ori mai mare decât salariul unui parlamentar, Laszlo Attila a zis: "Nu, este o situație de fapt care trebuie acceptată și mă bucur că am ajuns în această situație. Din poziția pe care o dețin acum, de unde nu mă voi pensiona, spun că este un pas binevenit. Trebuie să discutăm și despre problemele generate de aceste schimbări pentru că, în aceste zile, asistăm la o efervescență a evenimentelor din sănătate datorită creșterilor salariale".

Iată răspunsul:

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel