SALARII MARI pentru studenții recrutați direct din facultate, din ASE: 1500 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Studenții de la ASE au șansa să se angajeze înainte de finalizarea studiilor și chiar să aibă un salariu de apreciat. 

Nicolae Istudor, rectorul ASE, a oferit informaţii în premieră despre admiterea la Facultate și Master, la DC News și DC News TV

”Noi avem trei ani pentru licență, doi ani program de masterat și trei ani program de doctorat. La Facultatea de Cibernetică sunt foarte multe solicitări, dar și la Fabiz (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine) și la celelalte cu predare în Limba Engleză. Firmele multinaționale, în special, vin și caută studenți cunoscători de limbi străine, iar salariile sunt destul de mărișoare. La cibernetică, un informatician la început de drum poate să ia și 1.500 de euro ceea ce înseamnă foarte mult pentru puterea economică a României”, a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE.

ADMITERE ASE 2021, calendar și pași

”După ce se evaluează eseul motivațional și constatăm că într-adevăr este un eseu care merită să fie admis, mergem la etapa a doua în care ierarhizăm studenții după două criterii: media la BAC, care înseamnă 70% din media finală și media din timpul anilor, 30%.

La programul de Masterat, care se întâmplă mai târziu, pe 22 iulie, acolo vom avea 60% media de licență și 40% un test care se susține online, de data aceasta pe bază de grile.

La doctorat avem o formă de admitere prin interviu, pentru că este totuși un domeniu de cercetare și va trebui să-i ascultăm pe candidați să vedem cum gândesc un program de cercetare pe o temă aleasă dinainte.

Am stabilit un prim clasament, apoi urmează singura etapă în care va trebui să se vină fizic să se depună diplomele în original, pentru că vrem să consolidăm locurile la buget. După care afișăm lista finală, undeva pe final de iulie, când copiii vor știi clar la cel facultate au intrat și sub ce formă, finanțare la buget sau finanțare la taxă. Pentru admiterea la licență nu este examen, este un eseu motivațional", a mai declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel