Data actualizării:
Data publicării:

Săgeți în Guvern pe testarea în școli. Sorin Cîmpeanu: ”Și-au dovedit falimentul. Testare jenantă”. Răspuns despre relația cu Vlad Voiculescu

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu a atras atenția asupra situației din școli. 

Sub 2% din testele pentru școli, efectuate. ”Și-au dovedit falimentul”

Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, a explicat că ”Vaccinarea fără testare nu e capabilă să ne dea acea stare de siguranță sanitară în școli. Testarea ar fi trebuit să înceapă în 8 februarie, când au fost distribuite 1.150.000 de teste. Conform ultimelor raportări ale Ministerului Sănătății, au fost utilizate 19.000 de teste. Asta înseamnă sub 2% din testele avute la dispoziție. S-a întâmplat acest lucru pentru că testele rapide antigen trebuie efectuate de personal medical care lipsește în școlile din România. Pe de altă parte, sunt considerate invazive de către mulți părinți, mai ales părinții unor elevi de vârstă mică, și, pe baza caracterului considerat invaziv, nu-și dau acceptul care este absolut necesar pentru testarea elevilor, în cazul în care prezintă simptome specifice sau dacă sunt contacți ai unor colegi confirmați. Coroborat, cele două elemente - sunt considerate invazive și nu beneficiază de acceptul părinților, precum și lipsa de personal medical pentru testare - și-au dovedit falimentul”.

”Ministerul Educației se ocupă cu achiziția de manuale, iar Ministerul Sănătății cu achiziția de teste”

”Nu are rost să încercăm pe aceeași cale și să sperăm să obținem rezultate diferite” a punctat ministrul. Sorin Cîmpeanu a anunțat că a propus și susținut teste non-invazive. Întrebat care a fost răspunsul Ministerului Sănătății, ministrul Educației a precizat că i s-a spus că ”se încearcă identificarea unor soluții”. ”Ministerul Educației se ocupă cu achiziția de manuale, iar Ministerul Sănătății cu achiziția de teste” a adăugat Sorin Cîmpeanu, care a afirmat: ”Este o testare jenantă. Evident că da (n.r. este deranjat)” explicând că, în acest context, se pune presiune pe închiderea școlilor. 

Relația cu Vlad Voiculescu

Despre relația cu Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Am discutat și azi, și ieri, și alaltăieri. Avem argumente pro, contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare. Eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche, când stabilim un lucru, știu că l-am stabilit și mă aștept să se respecte ceea ce stabilim”. Întrebat dacă-i pune piedici, a răspuns: ”Nu, nu pot să spun asta”. 

Vezi și: Andreea Moldovan: ”Vă rog din sufletul meu, testaţi în școli!”. Oana Zamfir, surprinsă: Adică pe cine? Nu am înţeles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel