Data actualizării:
Data publicării:

Sabrina Voinea a izbucnit în lacrimi după finala de la sol. Mama ei nu a mai suportat și a anunțat o decizie radicală - Foto / Video în articol

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Gimnastele Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au pierdut dramatic clasarea pe podium, luni, în finala de la sol, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Însă Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz, pentru care s-a bucurat pentru puţin timp, după ce americanii au făcut o contestație, ulterior acceptată, la nota primită de Jordan Chiles. Şi antrenorii români au depus contestaţie la nota Sabrinei Maneca Voinea, clasată pe locul 5, care primise penalizare de o zecime. În acest caz, contestația nu a fost acceptată.

Sabrina Voinea se simte nedreptățită

Gimnasta română Sabrina Maneca-Voinea a declarat, în lacrimi, faptul că se simte nedreptăţită pentru nota primită în finala de la sol, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris, pentru că ştia că merita o notă mai mare.

”După cum aţi văzut, la bârnă am mers puţin mai slab, dar după aia m-am adunat foarte bine la sol, mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieşit liniile acrobatice, mi-a ieşit artistica. A fost cel mai bun sol, a fost mai bun ca la Europene şi ca la Mondialele de anul trecut. Dar nici nu ştiu exact să vă spun ce s-a întâmplat. Da, mă simt nedreptăţită, pentru că ştiam că meritam o notă mult mai mare, a declarat Sabrina Maneca-Voinea plângând.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia, şi americanca a contestat şi ei i-a mărit nota. Şi am făcut exerciţiul cât am putut eu de bine, nu am ieşit afară din covor. Nu ştiu să vă spun, de ce nu s-a modificat. Eu nu am auzit nimic să mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo. Eu ştiu foarte bine cum am făcut solul. Știu foarte bine că nu am ieşit afară din covor, ştiu că liniile acrobatice mi-au ieşit destul de bine, artistica am făcut-o destul de bine...”, a mai spus gimnasta română.

Video cu prestația gimnastei

Reacția dură a mamei Sabrinei Voinea

”Sabrina nu a ieşit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici (n.red. - capturi video de la finalul liniilor acrobatice), merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut Atât am putut suporta!”, este mesajul postat de Camelia Voinea, pe o rețea socială.

Captură X - Papos

Nadia Comăneci a explicat de ce Ana Maria Bărbosu nu a reușit să câștige medalia olimpică de bronz la finala la sol a concursului de gimnastică artistică de la JO 2024, dupa ce SUA au depus contestație. Multipla campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, luni, faptul  că la exerciţiul sportivei Jordan Chiles a contat nota de la dificultate. ”La americancă a contat nota de la dificultate, dar nu poţi să faci contestaţie la nota de execuţie. Asta este regula”, a spus fosta mare gimnastă.

Nadia Comăneci, despre nota Sabrinei Voinea

Nadia Comăneci a vorbit, după finală, cu şefa arbitrelor și despre nota obținută de Sabrina Voinea, care s-a clasat pe locul cinci.

”Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe”, a explicat Nadia Comăneci, conform Agerpres. Citește articolul integral și alte detalii aici!

Citește și - România pierde bronzul olimpic la finala la sol, după contestația făcută de SUA. Ana Maria Bărbosu, printre lacrimi: "Cam multe se întâmplă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel