Data publicării:

Sabine Boghici, actriță de origine română din Brazilia, moarte învăluită în mister. Cine era și cum și-a jefuit mama pe care a sechestrat-o timp de un an

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Sabine Boghici
Sursa foto: Facebook Sabine Boghici
O actriță de origine română din Brazilia, Sabine Boghici, fiica unuia dintre cei mai mari colecționari de artă din această țară, a avut parte de o moarte învăluită în mister.

Actrița a murit în circumstanțe suspecte după ce a căzut de la etajul cinci al clădirii în care locuia în Rio de Janeiro. Medicii au găsit-o în viață, dar din păcate nu au reușit să o salveze.

Jean Boghici, tatăl său, s-a născut în 1928 în orașul Ismail, care făcea parte la acea vreme din România, și a emigrat în Brazilia după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. La momentul decesului său, în 2015, averea și impresionanta colecție de artă au rămas în posesia soției.

Cum și-a jefuit propria mamă

În 2021, Sabina Boghici ar fi colaborat cu o vrăjitoare a-i fura o parte din avere mamei sale, în vârstă de 82 de ani, pe care a ținut-o captivă mai bine de un an, potrivit Digi 24. Aceasta și-a însușit opere de artă evaluate la 148 de milioane de dolari. Din cele 16 tablouri furate, autoritățile au reușit să recupereze 11. Atunci, patru persoane, inclusiv fiica victimei, Sabine Boghici, dar și o clarvăzătoare numită Rosa Stănesco, au fost arestate.

Potrivit procurorului Gilberto Ribeiro, clarvăzătoarea a convins-o pe bătrână că fiica sa suferea de o boală incurabilă și că va muri. Cu toate acestea, a promis că poate rezolva situația. În următoarele două săptămâni, bătrâna a furnizat aproape 5 milioane de reali (echivalentul a aproximativ 1 milion de dolari) pentru a-și salva fata. Chinul bătrânei s-a încheiat atunci când a reușit să sune la poliție pentru a cere ajutor. Sabine Boghici a fost eliberată condiționat în martie.

În ciuda intrigilor și dramei care au înconjurat-o, Sabine Boghici, în vârstă de 49 de ani, a fost găsită pe 14 septembrie în fața reședinței sale, după ce ar fi căzut de la etajul cinci, și a murit ulterior la spital. Autoritățile suspectează că ar putea fi vorba despre o sinucidere, deoarece a fost găsită o scrisoare de adio adresată Rosei Stănesco, care se află în prezent în închisoare.

Funeraliile Sabinei Boghici au avut loc pe 17 septembrie, cu participarea mamei sale, Geneviève, în vârstă de 83 de ani, și a surorii sale, Muriel.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel