Sabin Cutaş: Pentru o deblocare mai rapidă a ajutoarelor financiare europene dedicate zonelor afectate de catastrofe naturale
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Europarlamentarul Sabin Cutaș şi-a exprimat, în plenul Parlamentului European, condoleanțele faţă de victimele inundațiilor din mai multe state europene, inclusiv România. El a cerut un ajutor financiar imediat din partea Uniunii, prin intermediul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene şi o revizuire a acestui instrument, astfel încât acesta să devină pe viitor mai transparent şi să permită o deblocare mai promptă a banilor dedicaţi reclădirii regiunilor afectate de dezastre naturale.

"Doresc să îmi exprim condoleanţele şi solidaritatea faţă de victimele recentelor inundaţii care au avut loc în diverse regiuni ale Europei şi în mod special faţă de oamenii care s-au confruntat cu consecinţele unei astfel de calamităţi în ţara mea. Din pacate, observăm cum frecvenţa şi gravitatea acestor fenomene sunt în creștere", a declarat eurodeputatul român.

"Este absolut necesar ca statele membre să îşi îmbunătățească capacitatea de prevenire a catastrofelor naturale şi să poată face apel la mobilizarea unor mecanisme europene de răspuns caracterizate prin promptitudine şi eficacitate", a adăugat acesta.

"Astfel, statele membre care au fost afectate de inundaţii trebuie să primească de urgenţă ajutor financiar prin intermediul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene. Totodată, consider că avem nevoie de o revizuire a mecanismului de funcţionare a acestuia, atât pentru a introduce criterii mai clare în vederea obținerii de finanţare, cât şi pentru a permite accesul cât mai rapid la sumele necesare pentru reconstrucţia zonelor avariate, de îndată ce o solicitare de sprijin a fost formulată", a conchis deputatul european.

Biroul de Presa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel