Să nu primeşti niciodată broşe, perle sau ceasuri! Vezi de ce nu e bine să accepţi astfel de daruri
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 17 aug 2022, 13:48
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ce cadou să alegem cu o anumită ocazie? De câte ori ne-am pus această întrebare, încercând să găsim cadoul potrivit cu care să ne surprindem rudele şi prietenii? Dar în afară de ceea ce oferim, este foarte important şi ceea ce primim. Există cadouri despre care se crede că aduc ghinion şi multe necazuri, iar dacă ni se oferă astfel de daruri, cel mai bine este să nu le acceptăm.

Pentru superstiţioşi, de exemplu, cadourile constând în obiecte ascuţite ar trebui evitate. Acele sau cuţitele pot înţepa şi sunt sinonime cu nenorocirea şi durerea. Dacă primim în dar o broşă foarte frumoasă şi dorim foarte mult să o păstrăm, trebuie să o "plătim" simbolic, cu o monedă cu valoare minimă care transformă cadoul într-un schimb, scrie RADOR. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul cuţitelor şi foarfecelor, care pe lângă durere pot duce şi la despărţire, precum şi al batistelor, deoarece conform superstiţiei sunt asociate cu lacrimile. De asemenea, legată tot de ideea de lacrimi este şi superstiţia privind dăruirea sau primirea în dar a perlelor, considerate "lacrimi" de scoici şi, prin urmare, simbol al tristeţii. În cazul în care dorim să dăruim astfel de obiecte, putem evita ghinionul, în schimbul unei monede. Credinţa care prevesteşte despărţirea se aplică şi în cazul ceasului.

Pantofii sunt un alt lucru pe care nu trebuie să îl acceptăm în dar: conform tradiţiei, aceştia ar fi o alegorie a distanţării oamenilor, mai ales a celor care îi dăruiesc, de cei care îi primesc. Un portofel frumos, dăruit prietenilor şi rudelor trebuie întotdeauna să fie făcut cadou cu bani înăuntru, indiferent dacă este o monedă sau o bancnotă, care reprezintă dorinţa ca acesta să nu rămână gol în viitor.

Vasele aduc boli

"Vase şi farfurii nu trebuie să fie date prietenilor sau surorilor. Împreună cu ele preiei, involuntar, problemele, durerile şi bolile. La fel, în schimbul lor, trebuie să se dea o monedă. Şi vasele mari (precum fructierele, salatierele) trebuie să fie date foarte atent. Un astfel de cadou poate duce la scăderea sănătăţii şi poate distruge planurile pentru viitor. Obligatoriu, trebuie să pui ceva în ele", a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Geanta vă poate goli portofelul

Cât despre portofele, genţi şi rucsacuri, ar trebui să aibă înăuntru o mică sumă de bani, atunci când sunt oferite în dar. "În caz contrar, fluxul de numerar al beneficiarului poate fi transmis către cel căruia îi dăruieşti cadoul", susţine bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. 

Carte

Superstițiile spun că o carte poate fi dăruită rudelor, dar nu partenerului, deoarece poate deveni motiv de ceartă. Nu se permite dăruirea cărților unui cuplu, deoarece provoacă certuri și neînțelegeri în casă.

Plante, animale

Dăruind un cadou „viu”, trebuie să cereți plata de la cel care îl primește. Fără aceasta, cel care-l primește nu-și va găsi locul.

Papuci de cameră

Superstițioșii cred că papucii prevestesc boală sau moarte. În special papucii de culoare albă.

Bijuterii din chihlimbar

Se crede că astfel de bijuterii sunt simbolul despărțirii.

Lădițe

Persoana care va primi în dar o lădiță, își va ascunde foarte bine grijile, gândurile de cel care a dăruit-o.

Pieptene

Un astfel de cadou îi poate ajuta pe cei din jur să vadă gândurile persoanei.

Eșarfă, mănuși

Nu există nicio explicație clară pentru interzicerea acestor daruri. Se crede, în general, că aduc ceartă şi scandal în casă, tullbură liniştea căminului şi destramă prietenii.

Cravată

Cravata leagă pe cel care dăruiește cu noul posesor al acesteia. Se spune că poate fi dăruită doar unei persoane foarte apropiate, altfel gestul pare "nepotrivit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?